Do 10. lipnja otvoren je županijski Javni poziv za jednokratnu pomoć mikro poduzetnicima kojima je u vrijeme koronavirusa bio zabranjen rad

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, raspisao je 25. svibnja Javni poziv za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je bio zabranjen rad na području Virovitičko-podravske županije i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a njegovom izmjenom, koja se može vidjeti OVDJE, rok za podnošenja zahtjeva je 10 lipnja.

Naime, u cilju očuvanja radnih mjesta i likvidnosti obrtnika, a zbog nemogućnosti obavljanja njihovih djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa, na temelju članka 2. stavka 2. Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je zabranjen rad i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljen je ovaj Javni poziv.

Uz paket mjera pomoći koje je Zaključkom odredila Vlada Republike Hrvatske za pokriće osnovnog troška minimalne plaće poslodavaca, Županija na ovaj način želi dodatno pomoći mikro poduzetnicima kojima je bio zabranjen rad za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom u iznosu do najviše 2.000 kuna jednokratno, a što ovisi o broju podnesenih zahtjeva te osiguranim sredstvima u proračunu Županije.

Poslovni subjekti su prilikom javljanja na ovaj Javni poziv dužni priložiti kao dokaz Ugovor o dodjeli Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) iz kojeg je razvidno da isti nisu bili u mogućnosti obavljati svoju djelatnost zbog Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te da su ostvarili pravo na neto minimalni iznos plaće od 3.250 kuna po zaposlenome, a ujedno je potrebno priložiti i potvrdu porezne uprave o uredno podmirenim obvezama, ne starija od 30 dana. (vpz.hr)

Javni poziv (preuzmi)

Javni poziv – izmjena (preuzmi)

Obrazac zahtjeva za mikro poslovne subjekte (preuzmi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content