Energetskom obnovom zgrade sportskog doma u Čačincima osigurat će se velike uštede na režijama

U Čačincima je u tijeku energetska obnova zgrade sportskog doma, vrijedna nešto više od milijun kuna. Projekt se sufinancira sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 773 tisuće kuna.

– Riječ je o prostoru u koji su smješteni nogometaši NK Mladost iz Čačinaca i Lovačka udruga iz Čačinaca. Energetskom obnovom poboljšat ćemo uvjete za boravak u prostoru doma. Radovi uključuju izmjenu krova, koja je već obavljena, stavlja se vanjska ovojnica, promijenjen je dio stolarije, a dio će se još promijeniti, radi se izolacija na podovima tako da ćemo cijelu zgradu obnoviti da gubici energije budu što manji – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, koji je sa svojim zamjenikom Alenom Jurencem, u pratnji saborskog zastupnika Josipa Đakića, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Darka Žužaka obišao radove na sportskom domu i pješačkoj stazi.

HDZ u Čačincima

Cilj nam je stvoriti uvjete svim mještanima, pogotovo mladima da ostanu u Čačincima. Trudimo se stvoriti uvjete za nova radna mjesta kako bi mladi nakon završetka srednje škole ostali ovdje raditi i osnivali obitelji. To je cilj ne samo nas, nego i ostalih općina na ruralnom području – rekao je Mališ.

Trenutni energetski razred zgrade sportskog doma u Čačincima je E, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 62,19%.

(www.icv.hr, ml; foto: V. Grgurić)

FW Energetskom obnovom zgrade sportskog doma u Cacincima 25 06 2020 milukacic gmail com Gmail

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content