Ferragosto JAM uz novi lineup potvrđuje održavanje ovog ljeta: Dolaze Psihomodo Pop, Let 3, Chips & Videoclips, Krankšvester i mnogi drugi

Foto: S. Cerić Kovačević

Nakon pregovora sa Stožerom civilne zaštite i Gradom Orahovica, a uz sve povoljniju situaciju i značajne pomake vraćanja u normalu, Ferragosto JAM dobio je zeleno svjetlo za održavanje ovog ljeta. Službeno su iz Dostave zvuka potvrdili kako će jedan od najjačih, ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj, Ferragosto JAM na Orahovačkom jezeru biti održan u svom originalnom terminu, od 5. do 9. kolovoza 2020.

Tako će najposjećenija i glavna turistička, ljetna atrakcija Orahovice ponovno doći u grad podno Ružice. Svi su s nestrpljenjem iščekivali ovu vijest, posebno mlada populacija. Ferragosto Jam već je godinama brend Orahovice, događaje koji je ovaj grad i popularno Orahovačko jezero ucrtao ne samo na Hrvatsku nego i na europsku glazbenu kartu. Sada kada je ipak sve na svom mjestu, svi su odahnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-S obzirom na i dalje aktualne mjere opreza i propisana pravila, funkcionirat će u drugačijem obliku –u pogonu će biti samo jedna, veća glavna pozornica na novoj lokaciji pored jezera. Broj ulaznica stoga će biti izuzetno ograničen. Najavljena gostovanja tri prijateljska festivala (Jeboton, Drito i ZEZ) odgođena su za iduću godinu, no pojedini izvođači iz tih koncepata nastupit će ovog ljeta na glavnoj pozornici. Već najavljena imena koja su bila predviđena za glavni stage ostaju na lineupu, a pridružuju im se i neka nova. Listu potvrđenih čine Psihomodo Pop, Pips, Chips & Videoclips, Let 3, Krankšvester, Repetitor, Lovely Quinces, Jonathan, She Loves Pablo, Overflow,
Atheist Rap, Mašinko, Mortal Kombat, Ajs Nigrutin, Svemirko, Nemanja,  ABOP
Buč Kesidi, Z++, Pocket Palma, Mark Mrakovčić, Crvi, Como Bluff, Babilonska,
Dance Hard w. DJ Kneža. Line up još nije konačan, bit će tu još nekih novih imena koja će obogatiti festival. Program će se odvijati svakim danom od 18h kada kreću svirke bendova, nakon čega slijede DJ nastupi do ranih jutarnjih sati. Sukladno mjerama, posjetitelji unutar festivalskog prostora trebat će se pridržavati pravila koja u tom trenu budu na snazi, a o čemu će biti obaviješteni – kaže PR FJ-a Iva Zrnčić te dodaje i informacije oko ulaznica za festival.

Foto: S. Cerić Kovačević

– Sukladno izmjenama u programu, postoje tri opcije za ulaznice. Prva je da su već kupljene festivalske ulaznice važeće za ovo izdanje. Preostali kontingent u prodaji je putem Entrio sustava po cijeni od 150 kuna. Ulaznica omogućuje besplatno kampiranje na mjestima označenim kao festivalski kamp te autobusni prijevoz s kolodvora do samog jezera i nazad. Druga opcija je za one koji su već ranije kupili ulaznice, a zbog najavljenih izmjena ili iz bilo kojeg drugog razloga ne planiraju prisustvovati festivalu, ulaznica će im  vrijediti za iduću godinu, pod uvjetom da ne bude iskorištena za ovogodišnje izdanje festivala. I treća opcija je za one koji ipak žele povrat novca na već kupljene ulaznice, mogu to ostvariti kontaktiranjem mailom na adresu reklamacije@entrio.hr najkasnije do 30. lipnja. Sve ostale informacije poput popusta za vlakove bit će dostupne kroz određeno na vrijeme na našim stranicama, sada je najvažnije da se festival održava i evo svi molimo Boga samo da nas vrijeme posluži – zaključila je Zrnčić.

(www.icv.hr, vg)