FOTO Marica Kovačev nova predsjednica Udruge umirovljenika općine Pitomača

U petak, 19. lipnja Udruga umirovljenika općine Pitomača održala je izborno-izvještajnu skupštinu u hotelu “Verica” u Pitomači.

Skupštini se odazvalo 76 matičnih članova udruge (s plaćenim članarinama) uz brojne goste. Skupštinu je otvorio dotadašnji predsjednik Branko Fičko i podnio izvješće o radu Udruge u protekloj godini.

Pobrojio je aktivnosti, uz ostalo: Sudjelovali su u Kladarama na Završnoj manifestaciji “Naš hod kroz vremeplov” sa izložbom slika te izveli nekoliko pjesama i kola. Nastupali su za Uskrs na manifestaciji Uskrsna luč. Na Matkanu nedjelju izlagali su pisanice s ostalim udrugama u Kladarama i izveli nekoliko pjesama i kola. U Domu kulture u Pitomači sudjelovali su na Međunarodnom susretu kulture nacionalnih manjina. Sudjelovali su u Virovitici na druženju i sportskim takmičenjima umirovljenika VPŽ. Jedna grupa umirovljenika sudjelovala je u Zagrebu na sportskom takmičenju Matice umirovljenika Hrvatske. Bili su na sedmodnevnom ljetovanju na moru u Drašnicama kod Makarske. Nastupili su na Smotri narodnih nošnji našeg kraja u Grabrovnici. Imali su nastup na otvorenju Muzeja “Čuvarice kulturne baštine” u Kladarama. Nastupili su u Križevcima na 7. susretima pjevačkih zborova umirovljenika Matice Hrvatske. Sudjelovali su na brojnim manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice Općine Pitomača i još mnogo toga.

IMG 0154

Na Skupštini su usvojili financijski plan i Plan rada za iduće razdoblje. Nakon razrješenja starog izabrali su novo rukovodstvo udruge. Za predsjednicu su izabrali dotadašnju tajnicu Maricu Kovačev, za dva dopredsjednika Mirka Cerjana i Antuna Rengela. Tajnica je Jasna Klos, a blagajnica Biserka Jakupec.

Imenovali su članove Upravnog i Nadzornog odbora. Na ukazanom povjerenju zahvalila se novoizabrana predsjednica Marica Kovačev i s još dvije članice udruge umjetničkom slikom i lijepim riječima zahvalile su se na radu dosadašnjem predsjedniku Branku Fičku. Slijedile su čestitke gostiju na učinjenom u prošloj godini.

IMG 0130

Čestitali su predstavnici Udruga umirovljenika: Turanovac, Gradska UU grada Orahovice, Čemernica, Korija, Suhopolje, Milanovac te predsjednik Stjepan Virag ispred Matice umirovljeničkih udruga VPŽ. Naglasio je da je ova udruga najaktivnija u županiji i zaslužuje posebne pohvale. Slijedila je UU “Matija Gubec” Virovitica, Krčevine, Špišić Bukovica, UU “Pero” i UU grada Slatine. Vladimir Domić uputio je čestitke ispred Matice umirovljenika Hrvatske.

Gosti su istakli da je UU općine Pitomača jedna od najaktivnijih u RH. Na kraju Skupštine Pjevačka grupa domaćina izvela je tri prelijepe izvorne pjesme ovoga kraja. Slijedio je domjenak i druženje.

(Tekst i foto: B. Mihoković)

[g-gallery gid=”594241″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content