FOTO Na 34. Moto alki u Špišić Bukovici natjecatelji “alkarskim vještinama” oduševili publiku: Josip Mihelčić i Marko Celić pobjednici u klasi dvosjed

U sklopu obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica – Ivanja, danas (subota) je u Špišić Bukovici održana tradicionalna Moto alka. Riječ je o 34. izdanju Moto alke, kao i 4. izdanju Moto alke za osobe s invaliditetom koje organizira MK “Alka” iz Špišić Bukovice.

Sada, već 34. godinu zaredom ljubitelji limenih vozila na dva kotača, uz svoje jureće ljubimce i uz mirnu ruku te dobru brzinu iskazali su vještine koje su i ove godine očarale brojnu publiku.

IMG 2845

Brojni natjecatelji okušali su se u spretnosti i gađanju alke u dvije kategorije, jednosjedu i dvosjedu, ali i 4. moto alki za osobe s invaliditetom.

-Vrlo smo zadovoljni odazivom na 34. Moto alku u Špišić Bukovici, pogotovo ako uzmemo u obzir trenutnu situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa. Mislim da je sve proteklo u najboljem redu i zahvaljujem ovim putem svima na pomoći u organizaciji, a sljedeće godine očekujemo još veći odaziv i definitivno ćemo pripremiti još bolji program, jer ipak je riječ o 35. godišnjici, odnosno 5. za osobe s invaliditetom – rekao je tajnik MK “Alka” Ivan Biondić.

IMG 3058

Najmirniju ruku od 10 natjecatelja u alki za osobe s invaliditetom imao je Krunoslav Krušelj, drugo mjesto osvojio je Zdravko Pernar, dok je treća bila Mirjana Horvat.

U klasi jednosjed pobjedu je odnio Valentin Gašpar, drugo mjesto pripalo je Ivanu Mihelčiću, dok je treći bio Mario Šulc.

Najskladniji i najspretniji par u klasi dvosjed bili su Josip Mihelčić i Marko Celić, koji su osvojili prvo mjesto. Sljedeći par po osvojenim bodovima bio je Alen Krce i Mario Šulc, a na trećem mjestu zasjeli su Damir i Saša Turniški.

IMG 2931

-Moj najbolji prijatelj Marko Celić i ja vozili smo ove godine prvi put zajedno. Nastupili smo bez ikakvg treninga i eto, stigli do prvog mjesta. Nakon prve dvije napete vožnje, presudila je srida i što reći, presretan sam zbog ostvarenog rezultata – rekao je nakon pobjede u klasi dvosjed Josip Mihelčić.

Zadovoljan nastupom bio je i njegov prijatelj, također zlatni u ovoj kategoriji, Marko Celić.

-Prezadovoljan sam rezultatima koje smo ostvarili moj najbolji prijatelj i budući kum Josip Mihelčić i ja, mislim da bolje od ovoga nije moglo ispasti – kroz smijeh je dodao Celić.

IMG 3084

Nakon alke, brojni motoristi odvezli su tradicionalan defile kroz Špišić Bukovicu, a nakon kratkih “moto igara”, došlo je vrijeme i za proslavu. Za odličnu glazbu i uživanje bajkera i svih gostiju ove godine pobrinula se grupa Rockeri. Organizator cjelodnevnog druženja i programa bio je Moto klub “Alka” iz Špišić Bukovice, a druženju i zabavi pridružio se i načelnik Hrvoje Miler.

Rezultati:

Alka za osobe s invaliditetom:

  1. Krunoslav Krušelj
  2. Zdravko Pernar
  3. Mirjana Horvat

Klasa jednosjed:

  1. Valentin Gašpar
  2. Ivan Mihelčić
  3. Mario Šulc

Klasa dvosjed:

  1. Josip Mihelčić i Marko Celić
  2. Alen Krce i Mario Šulc
  3. Damir i Saša Turniški

(www.icv.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”595030″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content