FOTO Nakon 21 godinu u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači slavljena mlada misa mladomisnika Filipa Jakupeca

Jučer je u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači bilo posebno svečano. Nakon 21 godinu u župi je slavljena mlada misa, a ovogodišnji mladomisnik je Filip Jakupec.

Filip Jakupec rođen je 11. svibnja 1995. godine u Koprivnici. Od malih nogu živi u Pitomači s ocem Ivicom, majkom Marijom i bratom Domagojem gdje je pohađao i osnovnoškolsko obrazovanje. U virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića maturirao je 2014. godine kada upisuje Katolički bogoslovni fakultet i ulazi u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Dvije godine kasnije nastavlja teološki studij u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregoriana živeći u Papinskom kolegiju Germanicum et Hungaricum. Za svećenika je zaređen 13. lipnja 2020. u varaždinskoj katedrali po rukama mons. Bože Radoša, varaždinskog biskupa.

IMG 3435

Svečanost mlade mise započela je blagoslovom roditelja ispred obiteljskog doma te kratkim programom koji su izveli djeca i mladi pitomačke župe. Mladomisnik je u pratnji roditelja, brata, obitelji, župnika Ivice Puškadije, svećenika te mnogobrojnih vjernika u procesiji došao do župne crkve u kojoj je služio svoju prvu misu.

Na početku misnog slavlja mladomisnika je pozdravio župnik vlč. Ivica Puškadija te djeca. Na misi je propovijedao prečasni Anđelko Koščak, Filipov odgojitelj i rektor na Bogosloviji u Zagrebu. Pod misom su pjevali članovi sva tri župna zbora pod vodstvom s. Emanuele i s. Kristine. Na kraju misnog slavlja u ime župljana zahvalila je vjeroučiteljica Anamarija Pavlić te sam mladomisnik Filip.

IMG 3325

Nakon misnog slavlja mladomisnik je svećenicima, ministrantima i užoj obitelji podijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Mladomisnik i obitelj uz pomoć župljana u dvorištu crkve za sve nazočne pripremili su zakusku.

Za svoje mladomisničko geslo uzeo je redak iz Ivanova evanđelja; Isus reče: “Žedan sam” (Iv 19,28).

(www.icv.hr, nv, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”595351″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content