GOTOVA JE ZA ČAS POSLA Slana pita s jogurtom i grizom idealna je za doručak, ručak i večeru

Ovo će jelo zasigurno obožavati svi vaši ukućani, a idealno je za dane kad vam se ne da provoditi sate i sate za štednjakom. U svega 5 minuta promiješajte sve sastojke prema niže navedenim uputama, ulijte u dublji kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta dok ne poprimi lijepu smeđu boju – piše tportal.hr

Obzirom da se pita reže na kocke, često se naziva i jogurt kockama, a ukoliko ne volite feta sir, uvijek možete dodati neku drugu vrstu sira. Čak i ako ste početnik u kuhinji, s ovim jelom teško da ćete promašiti. Držite se uputa i greškama mjesta nema.

Sastojci:

1 pakiranje gotovih kora za pite
3 jaja
2 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
1 čaša griza
130 g feta sira
1 žličica soli
2 žličice praška za pecivo

Za preljev:

1/2 čaše jogurta
Malo manje od pola čaše ulja
Malo manje od pola čaše mlijeka
Suhi začini po želji (peršin, bosiljak, češnjak u prahu…)

Priprema:

1. U zdjeli razmutite 3 jaja pa dodajte 2 čaše jogurta, 130 g feta sira, pola čaše ulja, 2 žličice praška za pecivo, žličicu soli, griz i suhe začine pa sve zajedno dobro promiješajte.

2. Nauljite pleh i na dno stavite jednu koru prepolovljnu na pola. Ponovno premažite uljem pa dodajete još jednu koru prepolovljenu na pola.

3. Odvojite dvije kore za kasnije, a ostale kore zarolajte i prerežite ih na šest dijelova te ih dodajte u prethodno pripremljenu smjesu s jogurtom i grizom. Sve dobro promiješajte kako bi dobili kompaktnu smjesu.

4. Smjesu prebacite u kalup i poravnajte kuhačom. Preklopite dvjema korama (prepolovljenim) i namažite ih uljem. Narežite pitu na osam jednakih djelova.

5. Za preljev pomiješajte pola čaše jogurta, malo manje od pola čaše ulja, jedno jaje i malo manje od pola čaše mlijeka. Sve sastojke dobro promiješajte i prelijte time pitu.

6. Pecite na 190 stupnjeva 25 minuta.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content