I u Domu Baturina u Virovitici ponovno stroge mjere zaštite: Povećali oprez kako koronavirus ne bi “ušao” u dom

Od 22. lipnja ove godine ponovo je stupila na snagu mjera zabrane posjete korisnicima domova za starije i nemoćne osobe. Razlog je više nego jasan, a radi se o porastu oboljelih od koronavirusa u zadnjih tjedan dana. Time je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo upute za suzbijanje epidemije Covid 19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

U Domu za starije Baturina koji je smješten nedaleko središta Virovitice ove mjere su dobro poznate, jer s njima su se susreli i tijekom početka epidemije korone, što nam je potvrdila i vlasnica Jasminka Baturina.

-Ni nama koji ovdje radimo, a ni našim korisnicima ova situacija nije nova, tako da ni nije bilo potrebno puno objašnjavati. Svi do jednog su bez riječi prihvatili novonastalu situaciju i počeli se u skladu s njom i ponašati. Razlog je više nego opravdan, a radi se o prevenciji da korona pokuca na naša vrata, a samim tim i da se spriječi širenje epidemije ovog virusa koji je posebno opasan za osobe starije životne dobi – napomenula je vlasnica Doma Jasminka Baturina, koja nam je pri tome objasnila koje se to kod njih mjere primjenjuju i kako su organizirali život svojih korisnika u ovim uvjetima povećanog opreza.

-Prva i najvažnija stvar je zabrana posjeta korisnicima te zabrana izlazaka korisnika van prostora Doma. U našem kompleksu, uz zgradu Doma imamo lijepo uređeno šetalište, kao i vrt u kojemu mogu provoditi razne aktivnosti. Smatram da na taj način naši korisnici mogu velikim dijelom nadomjestiti izlaske u grad, a ako imaju naručen liječnički pregled ili slično, naši djelatnici su im na raspolaganju i što se tiče prijevoza i pratnje, tako da tu nema nikakvog zastoja. Osim toga za eventualnu kupovinu i dostavu potrebnih stvari iz grada, zaduženi su također naši djelatnici s našim prijevozom – rekla je Jasminka Baturina koja je pri tome zahvalila svima, svojim djelatnicima, korisnicima i njihovoj rodbini, što se pridržavaju sigurnosnih uputa i na taj način smanjuju mogućnost zaraze koronavirusom.

-Zahvaljujem svima. Dokazali smo se da radimo kao jedan uigran tim. Osim svakodnevnog mjerenja temperature korisnika i djelatnika, obvezne dezinfekcije, higijene prostora, fizičke udaljenosti i maski za lice, svaki dan educiramo i informiramo i korisnike i djelatnike o trenutnom stanju i uputama vezanim uz COVID 19. Svi koji nas žele kontaktirati mogu to učiniti telefonom, a službe za održavanje i neodgodive popravke mogu to učiniti uz prethodnu najavu – rekla nam je vlasnica Doma za starije Baturina Jasminka Baturina.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content