Ministrica Bedeković zbog povećanja broja zaraženih zatražila privremenu zabranu posjeta domovima i dodatnu zaštitnu opremu

S obzirom na pogoršavanje epidemiološke situacije na području cijele RH i pojave zaraze COVID-19 u većini županija, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković uputila je prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH da žurno donese upute o privremenoj zabrani posjeta korisnicima i izlaska korisnika iz ustanova u kojima se pruža socijalna usluga smještaja starijim i nemoćnim osobama i osobama s invaliditetom, izuzev ustanovama u kojima se pruža usluga smještaja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeci i mladima s problemima u ponašanju za sve županije.

Također, Ministarstvo je prilagođavajući se trenutnoj epidemiološkoj situaciji uputilo zahtjev Stožeru civilne zaštite RH da se u skladu s potrebama opskrbe zaštitnom opremom svi pružatelji socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

IMG 3837 e1572978654270
foto: ilustracija, K. Toplak

– Od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Ministarstvo je poduzimalo i nadalje će poduzimati sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se pravovremeno zaštitila sigurnost i zdravlje najranjivijih skupina u društvu. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje bolesti COVID-19. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Donošenjem mjera u svrhu sprečavanja širenja bolesti COVID-19, sustav socijalne skrbi će se nastaviti prilagođavati ovisno o epidemiološkoj situaciji jer pravovremena zaštita zdravlja korisnika i zaposlenika je najvažnija – poručili su iz Ministarstva.

(mdomsp.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content