MLADI RURALCI Radionica kuhanja tradicionalnih jela subotu 13. lipnja

Čuvarice kulturne baštine organiziraju radionicu kuhanja u subotu, 13. lipnja, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači s početkom u 16:00 sati.

Radionicu kuhanja vodit će Ivka Mađar, a namijenjena je svim zainteresiranim za pripremu tradicionalnih podravskih jela. Mnoge su tajne starih kuharica nepovratno otišle u zaborav, a kako se isto ne bi dogodilo i jelima naših baka i djedova ova radionica pružit će vam uvid u kulinarsku tradiciju koja je othranila naše pretke, gdje je domišljatost da se od malo siromaških namirnica učini ukusan obrok glavna karakteristika.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-pošte na adresu [email protected], telefonski na broj 098/910-7918 (Tea Kranjčec) ili na društvenim mrežama udruge.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Mladi ruralci“ koji udruga provodi u partnerstvu s KUD-om Graničar iz Okrugljače sa ciljem očuvanja baštine ruralnih krajeva i prijenosa znanja na mlade od 16 do 30 godina. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općine Pitomača. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content