NASTAVAK MODERNIZACIJE Potpisani ugovori za asfaltiranje cesta Kapinci – Josipovo i Jugovo Polje – Budanica

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnici općina Sopje i Suhopolje, Berislav Androš i Siniša Horvat potpisali su danas (utorak) ugovore s izvođačima radova, Cestama Osijek i Cestama Bjelovar, o modernizaciji (asfaltiranju) cesta na svom području.

Tako će se asfaltirati cesta Kapinci – Josipovo i Jugovo Polje – Budanica. Dionica Kapinci – Josipovo će se asfaltirati u dužini od 3.785 metara. Vrijednost radova je 2.873.575 kuna, a polovicu tog iznosa financirat će Općina Sopje. Dionica Jugovo Polje – Budanica asfaltirat će se u duljini od 800 metara, a vrijednost radova iznosit će 882.561 kunu, od čega će Općina Suhopolje financirati 50 posto, a ostatak, kao i u slučaju dionice Kapinci – Josipovo, Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste.

-Drago mi je što već treću godinu zaredom nastavljamo s modernizacijom cesta u suradnji sa Županijskim cestama Virovitičko-podravske županije. Na red su došli općine Suhopolje i Sopje, koje će sufinancirati modernizaciju cesta, svaka naravno na svom području. Cilj nam je povezati sva naselja, na način da asfaltiramo ceste u naseljima u kojima još nema asfalta, jer mislim da ljudi u 21. stoljeću to itekako zaslužuju – rekao je župan Andrović.

IMG 6790 e1592910606773

Što se tiče općine Suhopolje, riječ je o cesti koja povezuje naselja Jugovo Polje i Budanicu, odnosno državnu cestu D2 s naseljem Budanica.

-Ovim će se uvelike skratiti put, prvenstveno našim poljoprivrednicima, koji su u posljednje vrijeme često propitkivali što će se dogoditi s tom prometnicom. Ovim putem zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su zajedno s nama pronašli rješenje i uzeli u obzir ovu potrebu naših sumještana. Veliku dobrobit od ove priče imat će upravo naši poljoprivrednici, jer to je u Slavoniji najvažnija gospodarska grana, pogotovo u ovakvim općinama gdje možemo vidjeti kako je glavna proizvodna djelatnost upravo poljoprivreda – naglasio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

Zadovoljan je bio i načelnik općine Sopje, Berislav Androš, koji je podcrtao kako se o cesti Kapinci – Josipovo govori već 20-ak godina, a sada ona postaje stvarnost.

-Ovo je godinama bio nedosanjani san generacija mještana općine Sopje. Cesta je to u vrijednosti gotovo tri milijuna kuna, dužine četiri kilometra. Zasigurno će pomoći prometnoj povezanosti svim kategorijama ljudi. Cesta Kapinci-Josipovo bila je jedina na području općine Sopje koja nije povezivala asfaltno naselje Josipovo s ostatkom općine. Ovaj projekt je samo šlag na tortu kojeg smo planski radili sve ove godine – zaključio je Androš.

Inače, ove godine je u planu i asfaltiranje ceste Veliko Polje – Žlebine i Macute – Smude.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content