Očekuje nas velika promjena vremena: Stižu obilne kiše s grmljavinom

Iako su proteklih dana građani uživali u lijepom vremenu, sljedećih dana možemo očekivati mnogobrojne oblake, povremenu kišu, a negdje i obilnije pljuskove s grmljavinom.

Promjena vremena može se očekivati na dijelu Jadrana i području uz njega već u noći na nedjelju, a u ostatku Hrvatske osobito još uvijek razmjerno tople i sparne nedjelje te tijekom svježijeg ponedjeljka, prognozirao je Zoran Vakula za HRT – piše vecernji.hr

Nedjelja: nestabilno, osobito na Jadranu i uz njega, danju manje toplo

U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Poslijepodne ponegdje mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, a najviša dnevna između 27 i 29. U središnjim krajevima djelomice sunčano. Sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina koji ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Dnevna temperatura malo niža nego na istoku – navodi Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti praćeni i obilnijom oborinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 12 do 14, na moru između 16 i 18. Najviša dnevna od 20 do 23, uz obalu između 23 i 25. U ponedjeljak kišovitije i svježije, pa nastavak promjenjivog razdoblja.

DHMZ je zbog najavljene mogućnosti grmljavinskih oluja putem Meteoalarma za gotovo kompletnu unutrašnjost te sjeverni Jadran i Istru izdao žuto upozorenje koje upućuje na potencijalno opasne vremenske uvjete. Na zagrebačkom području bi moglo napadati i do 60 litara po četvornom metru, zbog čega je DHMZ za ponedjeljak izdao upozorenja – što žuta, što narančasta – koja obuhvaćaju teritorij cijele države.

(vecernji.hr, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content