OD VELIKOG ZNAČAJA ZA OŠ “VLADIMIRA NAZORA” Polaganjem lopte u koš, premijer Andrej Plenković službeno otvorio novu trodijelnu sportsku dvoranu u Virovitici

U Virovitici je danas (petak) održana svečanost otvorenja novoizgrađene školske sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica. Jedan je to od značajnijih projekata za Osnovnu školu Vladimir Nazor, ali i sam grad Viroviticu. Velika trodijelna sportska dvorana omogućit će učenicima uživanje u svim onim sadržajima i programima tjelesne i zdravstvene kulture, ali isto tako i izvannastavnih aktivnosti koje vode učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.

Izgradnja ove dvorane od velikog je značaja za učenike i djelatnike. Nakon niza godina, to jest otvaranja cjelokupne zgrade škole 1991. godine pa sve dosad, učenici su satove tjelesne i zdravstvene kulture odrađivali u neprilagođenom prostoru te nisu mogli imati sve ono što jedna sportska dvorana nudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Trodijelna sportska dvorana uz sam COOR, neto površine 2.900 četvornih metara, bit će primarno školska, odnosno u funkciji kako za djecu s teškoćama u razvoju, tako i učenike Osnovne škole Vladimir Nazor, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. Otvorenje dvorane željno su dočekali i brojni gradski sportski klubovi koji će prostor nove dvorane korisiti za treninge.

Osim novoj dvorani, učenici i djelatnici vesele se i pristupnom trgu, koji je smješten između osnovne škole, sportske dvorane i Učeničkog doma. Učenicima i građanima će svojim sadržajem poput klupa, drveća, raslinja i osvjetljenja omogućiti ugodno mjesto za sastajanje i druženje, ali i poslužiti učenicima kao sigurno mjesto za čekanje autobusa.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, državni tajnici, predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, direktori te predstavnice Košarkaškog kluba Virovitica i mnogi drugi.

– Danas je veliki dan za Viroviticu i Osnovnu školu Vladimir Nazor. Moram reći da sam ujedno i tužan i sretan. Sretan sam što danas otvaramo dvoranu, ne samo za Osnovnu školu Vladimir Nazor i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Učenički dom, već i za sve one sportske klubove i građane Virovitice koji će se ovdje rekreirati. Tužan sam zbog svih onih generacija koje su prošle kroz hodnike ove škole, a nisu imale dvoranu. Mi danas ovdje ne otvaramo samo objekte koji podižu školstvo i znanje nego stvaramo potencijal upravo od ovih mladih ljudi da žive zdravo i da se nauče boriti kroz sport, jer život je borba, a borbu najbolje možete odraditi kroz sport – rekao je između ostaloga gradonačelnik Kirin te zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću i svima koji su pomogli u stvaranju ovog velebnog objekta za grad Viroviticu, pritom naglasivši i odličnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom.

Nastojanja Grada Virovitice da se projekt ostvari traju od 2005. godine. Vraćanje u školske klupe ove će godine učenicima biti posebno radosno, jer ih ondje spremno čekaju nova dvorana i prekrasni trg. Ukupna vrijednost cijele investicije, zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga je više od 83 milijuna kuna. Sredstva za projekt izgradnje već spomenutih objekata, ali i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osigurana su 2017. godine zahvaljujući Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću.

– Danas ovdje svjedočimo otvaranju važnog infrastrukturnog objekta sportske i edukativne naravi. Posebno mi je drago što je naša Vlada pomogla kroz nekoliko resora: Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva demografije i socijalne politike. Riječ je o fantastičnom centru koji će pomoći onima najmlađima, kojima najviše treba pomoć, ali i svim djelatnicima i edukatorima, ljudima koji rade najplemenitiji posao. Sport je ono što povezuje ljude, uči temeljnim vrijednostima, vrijednostima poštovanja prije svega, vrijednostima rada, timskog rada i pozitivnoj kompetitivnosti što je važno za svaki daljni korak u životu. Čestitam svima koji su uložili napore u ovom projektu i veselim se vijestima o sportskim uspjesima iz ove dvorane – rekao je između ostaloga premijer Plenković koji je danas u službenoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.

Na samom kraju svečanosti, na vrlo simpatičan način, premijer je i službeno otvorio novu sportsku dvoranu u Virovitici polaganjem lopte u koš i tako zaradio gromoglasni pljesak svih nazočnih.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”592535″]