OPĆINA ČAČINCI Održana početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade sportskog doma u Čačincima”

U prostorijama Općine Čačinci održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade sportskog doma u Čačincima”, na adresi Franje Jusupa 2, Čačinci. Na početnoj konferenciji uz uvodne riječi o projektu nazočne je pozdravio načelnik Općine Čačinci, Mirko Mališ. Također, na početnoj konferenciji sudjelovala je zamjenica ravnateljice RA VIDRA-e Željka Vuković, voditeljica odjela za provedbu programa i projekata Tajana Bukovšak, vijećnici Općine Čačinci i drugi uzvanici.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima prostorija zgrade osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

DSC 6543 Fotor

Nositelj projekta je Općina Čačinci, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.006.223,16 kuna, od čega su bespovratna sredstva 773.311,62 kuna. Završetak provedbe projekta je sredina travnja 2021. godine.

Projektom je predviđena energetska obnova koja obuhvaća toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju podova prema tlu, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i zamjenu vanjske stolarije. Izvođač radova je tvrtka Tehnocolor d.o.o. iz Đakova dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Croming d.o.o., iz Pitomače.

Trenutni energetski razred zgrade sportskog doma u Čačincima je E, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 62,19%.

bfgvdv

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content