OPĆINA CRNAC Osniva se zajednička javna ustanova Dječji vrtić “Lipa”

Vijećnici općine Crnac održali su svoju redovnu 18 sjednicu. U uvodu sjednice vijećnici su donijeli jednoglasnu odluku o osnivanju zajedničke javne ustanove Dječjeg vrtića pod nazivom ”Lipa”, o čemu je načelnik Mato Damjan dao pojašnjenje:

– Općine Crnac, Čačinci i Čađavica razradili su prijedlog o osnivanju jedinstvenog vrtića za ove tri općine kako bi zajedno uštedjeli cijenu vrtića. Naime, ove tri općine imale bi zajedničko vodstvo vrtića, od ravnatelja do administrativnog osoblja, a ono što je najvažnije svaki vrtić će stalno imati na raspolaganju logopeda, pedagoga i psihologa – rekao je Damjan.

Vjeće Crnac 2020 1Jednoglasno je donesena i odluka o izboru osobe za obavljanje komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta te je time za te poslove potvrđena tvrtka ”Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović” Našice. Uz kraću raspravu vijećnici su donijeli i odluku o neprihvaćanju prigovora na prijedlog o dopuni Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a temeljem ove odluke većinom glasova donesene su izmjene i dopune navedenog programa koje govore kako je u općinski program stavljeno 25 hektara mogućeg zakupa zemljišta u vlasništvu RH od strane mladih poljoprivrednika. Na kraju sjednice donesena je odluka o visini naknade za grobljanske usluge koja po odluci iznosi 50 kuna. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content