Pavica iz Š. Bukovice ima kosu dugačku čak 115 cm: Govorili su mi da takva kosa nije lijepa na ženi

Svaka djevojka barem jednom u životu htjela je imati dugačku i gustu kosu, ali za ovu djevojku taj san zapravo je stvarnost. Dvadesetdvogodišnja Pavica Bošnjak iz Špišić Bukovice ima kosu dugačku čak 115 centimetara. Da dosegne tu dužinu trebale su joj četiri godine, a glavni razlog puštanja kose bio je njezin otac, piše Večernji.hr.

– Tata me kao malu uvijek šišao, kako se kaže, ‘na ranglu’ pa zato i volim imati dugačku kosu. Mogu se pohvaliti da sam jedna od osoba kojoj kosa brzo raste. Da se nisam šišala, mislim da bih imala kosu preko koljena, a možda čak i dužu. Puštam prirodi da odradi svoje, a za njegu koristim samo šampon i češalj. Ako se ne mogu raščešljati, koristim i regenerator koji se ne ispire – otkrila je Pavica.

View this post on Instagram

A post shared by Pavica Bošnjak (@pavicabosnjak) on

Iako bi većina ljudi pomislila da za njegu njezine kose treba puno vremena i proizvoda, to u stvarnosti nije tako. Za pranje joj treba svega 15 minuta, a sušenje joj ovisi o godišnjem dobu. Ako je ljeto, pusti da se sama osuši, za što ne treba duže od sat i pol, dok je po zimi fenira u svega 20 minuta.

View this post on Instagram

#spring 🌞#longhair #hairstyle

A post shared by Pavica Bošnjak (@pavicabosnjak) on

Ponekad joj kosa zna smetati, ali i dalje je ne želi šišati.

– Ne šišam se često, ali u nekoliko navrata odrezala sam po 10 centimetara. No to se ni ne primijeti jer raste kao korov. Naravno da postoje situacije u kojima mi smeta dužina, zato je uglavnom i svezana u punđu. Ako je spuštena, sjednem na nju i počupam se. Kada jedem, kao da namjerno upada u hranu, ali i dalje je volim – ispričala je.

d9acd51d4730b58aea30
Foto: instagram

Za svoju kosu jako je vezana i smatra da ako je ošiša da bi joj to donijelo nešto loše. Iako se ne bi baš lako odvojila od svoje kose, otkriva kako bi se ošišala kada bi njoj bliska osoba bila bolesna i zamolila je da joj pokloni svoju kako bi napravila vlasulju. Iako njezina kosa izaziva divljenje u krugu obitelji i prijatelja, susrela se i s negativnim komentarima.

– Nije mi nitko osobno govorio negativne komentara, ali čula sam da je preduga, da takva kosa nije lijepa na ženi i slično. U većini negativnih komentara sve su to ljubomorne žene koje ne mogu imati takvu kosu pa im je lakše biti negativne prema drugima. Moja kosa je zdrava i lijepa, ne vidim što ima biti ružno u njezinoj dužini – kaže Pavica.

(večernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content