POTPISANI UGOVORI Virovitičko-podravskoj županiji više od 10 milijuna kuna za nove projekte: Evo što će se obnavljati i raditi

U Velikoj vijećnici VPŽ danas (četvrtak) su nakon potpisivanja i svečano uručeni ugovori korisnicima (općinama) s područja županije te Virovitičko-podravskoj županiji financirani nacionalnim i EU sredstvima. Sve potpisane ugovore uručili su ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te domaćin, župan Igor Andrović.

Treba svakako naglasiti, kako su danas potpisani ugovori i dolazak ministra Pavića samo “šlag na tortu” odlične suradnje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Virovitičko-podravske županije, koja traje dugi niz godina.

IMG 7558

-Danas smo u Virovitičko-podravsku županiju donijeli više od 10 milijuna kuna projekata, a potpisali smo ukupno 17 ugovora. Trinaest ugovora vezano je uz projekte za razvoj općina. Riječ je o manjim projektima, ali koji život znače pojedinim općinama, kao što su izgradnja nogostupa, cesta, dječjih vrtića i škola. Nadalje, dva su potpisana ugovora koji Virovitičko-podravskoj županiji omogućuju završetak dokumentacije za dva velika projekta iz Programa Slavonija, Baranja i Srijem, dok se preostala dva ugovora odnose na programe iz projekta “Zaželi” kojim zapošljavamo 6000 žena u Hrvatskoj, dok otprilike 30.000 kućanstava ima dnevnu skrb, a velika većina je iz Slavonije – rekao je prilikom uručivanja ugovora ministar Pavić.

IMG 7587

Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljeno je više od 10 milijuna kuna za navedene projekte. Za program održivog razvoja lokalne zajednice izdvojeno je 3.530.00 kuna, dok je 4.850.896 kuna dodijeljeno u okviru “Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – TP OPKK 2014.-2020. za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu”. Preostali iznos odnosi se na već spomenuti Program “Zaželi”.

-Prije svega zahvaljujem ministru Paviću na današnjem dolasku s 10 milijuna kuna vrijednih ugovora za našu županiju. Projekti su to čiji su nositelji uglavnom općine i Virovitičko-podravska županija. Riječ je uglavnom o komunalnim i socijalnim projektima koji znače ostanak ljudi u manjim selima i općinama. Danas potpisani i uručeni ugovori znače kako sredstva, tako i razvoj naše županije, ali i cijele Slavonije – istaknuo je župan Andrović.

IMG 7833

Ugovore iz programa održivog razvoja lokalne zajednice načelnicima općina uručili su ministar Marko Pavić i župan Igor Andrović.

Izdvojena sredstva odnose se na:

  • VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA – Rekonstrukcija građevine područne škole Vukosavljevica, 500.000 kuna
  • OPĆINA VOĆIN – Uređenje dječjeg igrališta u Voćinu, 170.000 kuna
  • OPĆINA SOPJE – Rekonstrukcija i prenamjena postojeće zgrade svlačionice uz nogometno igralište u društveni dom, 500.000 kuna
  • OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA – Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u naselju Okrugljača, 350.000 kuna
  • OPĆINA ZDENCI – Održavanje postojeće zgrade-dječji vrtić Zdenci, 180.000 kuna
  • OPĆINA MIKLEUŠ – Sanacija ceste na dijelu školske ulice u Mikleušu, 200.000 kuna
  • OPĆINA SUHOPOLJE – Povećanje energetske učinkovitosti zgrade javne namjene – uredska zgrada i svlačionica NK Suhopolja, 350.000 kuna
  • OPĆINA ČAĐAVICA – Izvođenje radova na održavanju društvenog doma u naselju Starin, 260.000 kuna
  • OPĆINA CRNAC – Uređenje društvenog doma u naselju Suha Mlaka, 270.000 kuna
  • OPĆINA NOVA BUKOVICA – Izgradnja pješačke staze u Novoj Bukovici u dijelu Kolodvorske i Ulice Tomislava Mikića, 100.000 kuna
  • OPĆINA ČAČINCI – Izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta na području općine Čačinci, 250.000 kuna
  • OPĆINA LUKAČ – Gradnja nogostupa – Kapela Dvor I, 250.000 kuna
  • OPĆINA PITOMAČA – “Igrajmo se zajedno 2”, 150.000 kuna

IMG 20200625 144454 Custom

U općini Suhopolje sredstva su namijenjena za povećanje energetske učinkovitosti zgrade javne namjene – uredske zgrade i svlačionica NK Suhopolja.

-Općina Suhopolje dobila je 350 tisuća kuna, a sav iznos utrošit će se u energetsku obnovu, odnosno povećanje učinkovitosti i smanjenje potrošnje energenata u sklopu Sportsko-rekreativnog kompleksa Park u Suhopolju. Velik broj mališana trenira u Nogometnom klubu Suhopolje, klubu bogate tradicije i ovo je samo jedan mali korak kako bi uljepšali odrastanje najmlađim generacijama, a ujedno ponudili i jedan dodatan sadržaj u sklopu cijelog kompleksa dvorca Janković u Suhopolju – rekao je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

IMG 20200625 144255 Custom

U općini Sopje ta se sredstva odnose na Rekonstrukciju i prenamjenu postojeće zgrade svlačionice uz nogometno igralište u društveni dom.

-Pola milijuna kuna dobili smo za uređenje Mjesnog doma i Sportskog centra u naselju Nova Šarovka. Ovo je respektabilan iznos koji će pomoći razvoju infrastrukture na području općine Sopje. Zahvaljujem ovim putem ministru Paviću, a ovo je samo dokaz uspješne suradnje jedinica lokalne samouprave i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – dodao je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

IMG 7770

Ugovore za dva velika projekta iz Programa Slavonija, Baranja i Srijem županu Igoru Androviću uručili su ministar Marko Pavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric.

  • VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA – Centar za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnosti, 1.500.394 kuna
  • VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA – Istraživanje geotermalnog potencijala na području Virovitičko-podravske županije, 3.350.502 kuna

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”594682″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content