PRESTANAK PROIZVODNJE Kraj jedne ere: Segway odlazi u povijest

Segway je početkom tjedna objavio da će prestati s proizvodnjom svojeg najpoznatijeg proizvoda, samobalansirajućeg električnog skutera Segway Personal Transporter (PT). Proizvodnja skutera u pogonu u Bedfordu, New Hampshire, prestat će 15. srpnja, dok će tamošnjih 21 zaposlenika dobiti otkaze, piše Fast Company, a prenosi tportal.hr

Od debija originalnog Segwayja prije 20 godina tržište je postalo zasićeno sličnim električnim vozilima. Štoviše, Segway je spomenuo da njihov najpoznatiji i nerijeko ismijavani skuter zauzima 1.5 posto sveukupne zarade. Kompanija također naglašava da na zatvaranje pogona nije utjecala globalna pandemija koronavirusa.

-Uzevši u obzir na naše višegodišnje iskustvo, uvjereni smo da je ovakva odluka stigla kao određeno razočaranje ljubiteljima našeg brenda koji na Segway gledaju kao jedno od inovativnijih izuma ranog 21. stoljeća’, rekla je predsjedica kompanije Judy Cai. ‘Svima smo zahvalni za podršku te smo ponosni na pomoć koju smo pružili našim kupcima, kao i reputaciju brendu Segway – prenosi The Verge.

(tportal.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content