Psihologinja Jadranka Puzak svojim predavanjem o životu u doba korone oduševila korisnike Dnevnog boravka

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica za korisnike je održano zanimljivo predavanje pod nazivom “Socijalno distancirani, a ipak socijalno uključeni”. Predavanje je održala psihologinja Jadranka Puzak suradnica Udruge S.O.S. Virovitica, inače dugogodišnja djelatnica virovitičke bolnice i nekadašnjeg srednjoškolskog centra.

Predavanje je bilo namijenjeno osobama starije životne dobi koje su u rizičnoj skupini za trenutno najveću zdravstvenu opasnost u svijetu – koronavirus.

Analizom aktivnosti je ustanovljeno čime su se nazočni bavili za vrijeme vrhunca  pandemije koronavirusa, kada su bili gotovo u potpunosti isključeni socijalni kontakti izvan užeg obiteljskog kruga.

IMG 6155 Custom

Predavačica ih je upozorila da si već sada moraju napraviti plan aktivnosti za eventualni drugi val pandemije. Pri tome ne smiju paničariti, a prema svim vijestima i informacijama moraju biti selektivni.

Naravno u strahu od zaraze ne smiju se isključiti svi socijalni kontakti jer je čovjek ipak društveno biće, rekla je između ostalog psihologinja, dodavši kako se samo tako može preživjeti stresno razdoblje bez negativnih nuspojava koje mogu narušiti fizičko i duševno zdravlje.

Korisnici Dnevnog boravka s oduševljenjem su slušali predavanje, aktivno se uključujući u raspravu. (www.icv.hr, mš)

IMG 6153 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content