PUNJENJE “BATERIJA” ZA NOVU SEZONU Virovitičke Lavice počele s treninzima

U srijedu 11.ožujka odigrane su posljednje dvije rukometne ligaške utakmice u Hrvatskoj. Jedna od njih je bila u Virovitici u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić između 1234 Virovitice i Bjelovara. Zbog pojave koronavirusa već u tom trenutku su se morale poštivati mjere zaštite zbog već prisutne pandemije. Dva dana kasnije privremeno su prekinuta sva rukometna natjecanja. Virovitičke Lavice još su nekoliko dana zajednički trenirale, nakon čega je slijedila zabrana svih javnih okupljanja. Treninzi su nastavljeni individualno. U međuvremenu sezona je poništena pa su u svim klubovima počeli razmišljati o novoj seezoni.

Do početka priprema za novu sezonu ostalo je puno vremena pa su u stručnom stožeru virovitičkog ženskog rukometnog prvoligaša odlučili tijekom lipnja odraditi zajedničke treninge što će olakšati ponovni ulazak u pripremnu fazu. Trener Vladimir Gašparac isplanirao je kombinirane treninge koji će se jednim djelom održati na atletskoj stazi, a drugim u susjednoj dvorani VIROEXPO.

IMG 5384 CustomLavice su na prvom treningu pozdravili predsjednik Ivan Hajmaši i njihove nekadašnje trenerice Zdenka Premužić i Maja Grdić. Prvim treninzima se odazvalo dvadesetak igračica koje su svjesne da bi im preduga pauza u treniranju bila prepreka za podizanje forme. U rad prve ekipe uključene su dojučerašnje mlađe kadetkinje koje su tijekom sezone već okusile seniorsku konkurenciju, manjim dijelom u prvoligaškoj, a većim u trećeligaškoj konkurenciji u kojoj su bile nadomak osvajanja naslova prvaka.

U ritmu treninga na igračicama bila je vidljiva pauza, ali to nije bio problem da se kod igračica ponovno vidi osmjeh na licu nakon povratka voljenom sportu. Uz njega će i svi napori biti lakše prebrođeni. Svaki uloženi napor na treninzima bit će zalog za lakši nastavak trenažnog procesa sredinom ljeta. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”591680″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content