Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina u Suhopolju, a najviše promila u Špišić Bukovici

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom, a u kojima je vozač traktora smrtno stradao, pješak je teško ozlijeđen i 2 biciklista su lako ozlijeđena. Prometnu nesreću s poginulom osobom uzrokovao je vozač pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 490 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opojnih droga, 152 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 97 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 56 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 9 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.78 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu, koji je zatečen kako upravlja vozilom u četvrtak u 21 sat u Špišić Bukovici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 10.30 sati u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Njemačke upravljao brzinom od 126 km/h.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena dva vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 185 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content