Tvrtki DRAFT d.o.o. odobren vrijedan projekt za razvoj socijalnih usluga vrijedan gotovo 8 milijuna kuna

Kao pružatelj socijalnih usluga, tvrtka DRAFT d.o.o. prijavila se na Javni poziv „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“  s projektom „Spektar“ koji je između mnogobrojnih nominiranih aplikacija pozitivno ocijenjen te odobren za financiranje.

Uz nositelja, tvrtku DRAFT d.o.o., partneri na projektu su Općina Pitomača, Općina Kloštar Podravski i Općina Špišić Bukovica, čime je osigurano da korisnici s navedenih područja budu obuhvaćeni planiranim aktivnostima.

Lokalitet provedbe projekta pripada ruralnom području na kojem nisu sve nužne socijalne usluge dostupne, stoga važnost projekta leži u činjenici da će se njegovom realizacijom pružiti mogućnost korisnicima da pomoć i podršku ostvare u svojoj blizini bez potrebe korištenja institucionalnih oblika potpora i usluga.

Projekt „Spektar“  prvenstveno ima zadaću osigurati sve potrebne infrastrukturne uvjete za pružanje socijalnih usluga u zajednici, ali i stvaranju uspješnih modaliteta podrške deinstitucionalizaciji. Aktivnosti uključuju rekonstrukciju stare zgrade srednje škole u Pitomači te njeno opremanje suvremenom pedagoško-didaktičkom opremom kojom će se korisnicima s područja triju općina osigurati potrebna usluga.

Provedbom projekta omogućit će se pružanje usluga psihosocijalne podrške osobama srednje i starije dobi, osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju te za osobe svih dobi koje su bile žrtve nasilja, usluga rane intervencije djeci, a osigurat će se i pružanje psihosocijalne podrške djeci i osobama u dobi od 7 do 21 godinu. Kroz pružanje socijalnih usluga za djecu, mlade te starije osobe, paralelnim edukacijsko-informativnim aktivnostima za članove njihovih obitelji uključivat će ih se u metodološki proces kako bi se cjelokupnim pristupom doprinijelo razvoju i napretku korisnika.

Projektom će Pitomača postati centralno mjesto pružanja socijalnih usluga u zajednici koje se dosad nisu frekventno pružale, odnosno nisu bile dostupne svim korisnicima na lokalitetu. Uz razvoj novih oblika socijalnih usluga, aktivnostima će biti obuhvaćene i unaprjeđene usluge pomoći u kući, koje tvrtka DRAFT d.o.o. provodi od 2017. godine.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.955.049,37 kuna.

(draftdoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content