U Sopju održana godišnja skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

Vatrogasna zajednica općine Sopje, odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo Sopje jučer (četvrtak) je bilo domaćin redovne godišnje izvještajne skupštine Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. Skupština, kojoj je predsjedao predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, održana je u sopjanskom Mjesnom domu, a nazočili su joj predstavnici vatrogasnih zajednica s cijele Virovitičko-podravske županije, te gosti među kojima su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Općine Gradina Marko Ajček i Voditelj odsjeka za javni red Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok.

Nakon intoniranja hrvatske himne i vatrogasne himne, te odavanja počasti svim poginulim i umrlim vatrogascima minutom tišine, podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za naredno razdoblje. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Nazočne je pozdravila zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus zahvalivši im se na dolasku. Govoreći o radu županijskih vatrogasaca, zapovjednica je analizirala aktivnosti tijekom zdravstvene krize u 2020. godini, te predstavila i novu web stranicu Vatrogasne zajednice VPŽ koja će uskoro biti dostupna, a uslijedila je prezentacija iste.

IMG 8685Nazočnima su se obratili i predsjednik DVD-a Sopje Vlado Rastija i načelnik Općine Sopje Berislav Androš zahvalivši se svima na dolasku. Voditelj odsjeka za javni red Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok u svom se govoru dotakao suradnje policajaca i vatrogasaca u vrijeme krize izazvane koronavirusom te se zahvalio vatrogascima u angažmanu pri pomoći policajcima u sprječavanju ulaska virusa u Virovitičko-podravsku županiju.

Pred kraj skupštine govorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– Pozdravljam vas, naše vatrogasce i zahvaljujem vam se na svemu što činite kako bi se stanovništvo naše županije osjećalo sigurnije. Velik ste obol dali u sprečavanju ulaska koronavirusa u našu županiju, zajedno s policijom i volonterima. Što se tiče svega iznesenog na ovoj skupštini, mogu zaključiti da predano radite i za taj vaš rad imati ćete i ubuduće pomoć Županije, kao i do sada – istaknuo je, između ostalog, župan Andrović te se spomenuo i skore nabavke novih vozila za dobrovoljna vatrogasna društva i Javne vatrogasne postrojbe s područja VPŽ. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”591756″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content