Uskoro počinje energetska obnova Područne škole u Vukosavljevici koja je obilježila 109 godina postojanja

Početkom svibnja, na adresu Virovitičko-podravske županije, došla je dobra vijest. Sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Špišić Bukovice i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, obnovit će se Područna škola u Vukosavljevici. Naime, odlukom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marka Pavića, za navedenu školu ministarstvo je izdvojilo 500.000 kuna, a ostatak sredstava, izdvojit će Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica.

U utorak, povodom Dana općine Špišić Bukovice i njenog zaštitnika, sv. Ivana Krstitelja, između ostalim, ministrica Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, obišli su školu koja je napunila 109 godina i na kojoj će uskoro početi radovi. Riječi dobrodošlice, nazočnima je uputila Ivana Simeunović, ravnateljica OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice.

IMG 7100
Foto: K. Toplak

Radovima će se zamijeniti krovište, stropovi koji su trenutno od dasaka i trske, postavit će se novi podovi i unutrašnja stolarija, kao i nove instalacije vodovoda, grijanja i odvodnje. Kada radovi završe, škola će biti spremna za „novih 109 godina“.

– Drago mi je da će uskoro krenuti adaptacija ove škole i da će ovih 16 mališana, koji ju trenutno pohađaju, imati još bolje uvjete školovanja nego što su ih imali do sada. Ovo je samo jedna u nizu područnih škola koje smo u ovom mandatu obnovili ili izgradili nove. To ćemo nastaviti i dalje jer djeca u ruralnim područjima zaslužuju iste uvjete kao i djeca u gradu – rekao je župan Igor Andrović.

IMG 7074
Foto: K. Toplak

Izuzetno sretan početkom obnove je načelnik općine Hrvoje Miler, koji ističe kako posljednjih 7 godina svog mandata pokušava započeti ovaj projekt. Podršku i čestitke uputili su ministrica Vesna Bedeković i saborski zastupnik Josip Đakić.

Naglasili su kako je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost. Također su istaknuli kako je svaka škola bitna, u malom naselju ili velikom gradu, jer svako dijete mora imati uvjete kao što ih imaju i djeca u velikim mjestima.

– Radujem se da će 109-godišnja ljepotica doživjeti novo ruho i što ćemo se nagodinu vidjeti na otvorenju nove škole – poručila je ministrica Bedeković učenicima.

IMG 7139

Inače, trenutno, Virovitičko-podravska županija, energetski obnavlja Sportsku dvoranu Tehničke škole, Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju i Osnovnu školu Petra Preradovića u Pitomači. Energetska obnova dviju obrazovnih ustanova, Područne škole u Josipovu, te Osnovne škole u Suhopolju je završena.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”594328″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content