Velik interes za županijske poljoprivredne potpore male vrijednosti: U manje od tjedan dana stiglo prijava za više od milijun kuna

Iako je neradni dan, u ponedjeljak su u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu zbrajali prijave pristigle na Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu.

– Nikada do sada nismo imali ovakav interes, iako smo sredstva sa 500.000 kuna, povećali dvostruko, na milijun kuna, prema ovome što sada vidimo, natječaj je već završio jer imamo zaprimljenih prijava koje su i iznad tog iznosa. Još čekamo prijave koje nam stižu poštom, a voljeli bi da smo imali više sredstava kako bi pomogli našim poljoprivrednicim… Ovo je natječaj ne kojem poljoprivrednici od Županije mogu dobiti do 10.000 bespovratnih kuna, a mladi poljoprivrednici do 15.000 kuna, a mi od 17. lipnja imamo više od 100 zaprimljenih prijava – kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

Ova županijska potpora u vrijeme mandata župana Igora Androvića postala je iznimno popularna jer omogućuje poljoprivrednicima, koji se ne mogu javiti na velike natječaje ruralnog razvoja, dobiti bespovratnu pomoć Virovitičko-podravske županije.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content