VIDOVO 2020. Objavljen program obilježavanja Dana općine Pitomača, evo što vas čeka

Općina Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine i Centrom za kulturu „Drago Britvić“ i ove je godine pripremila program povodom obilježavanja Dana općine 2020. i dana zaštitnika župe, svetog Vida. Vidovo 2020. održavat će se u smanjenom obliku radi izvanredne situacije i restrikcija uvedenih zbog očuvanja javnozdravstvenog stanja.

U četvrtak, 11. lipnja, na blagdan Tijelova u 19:00 sati na Trgu kralja Tomislava delegacija Općine položit će vijence kod spomen obilježja. U 19:30 sati u župnoj crkvi Svetog Vida održat će se koncert Hrvatskog baroknog ansambla.

U petak, 12. lipnja je svečana sjednica Općinskog vijeća u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministara i ostalih uvaženih gostiju.

U subotu, 13. lipnja održava se Pitomačka biciklijada, okupljanje biciklista je na Trgu kralja Tomislava u 9:00 sati. Na Trgu kralja Tomislava u 18:00 sati počinje Predvečerje kruha, vina i pjesme gdje će se ukusnim delicijama predstaviti naše vrijedne udruge, uz tradicionalnu, 38. izložbu vina i takmičenje u kuhanju goričnog paprikaša. Kaj, ča i što gastro je i glazbena poslastica, specijalitete svog kraja predstavit će bratske općine Polača i Bilje, a nastupaju Podravski mužikaši, klapa Kampanel i Svirci moji.

U nedjelju, 14. lipnja u 6:30 na Šodrani počinje Kup općine u športskom ribolovu udicom na plovak. U novoobnovljenoj Kinosali ili dvorani Doma kulture na Trgu kralja Tomislava u Pitomači u 19:00 sati je koncert filmske glazbe Filmmusicorkestra.

Na Vidovo, u ponedjeljak, 15. lipnja su liturgijska slavlja u župi Svetog Vida.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content