VIROVITICA U Učeničkom domu održano predavanje na temu elektroničkog nasilja

Foto: PU virovitičko-podravska

Jučer, 4. lipnja u Učeničkom domu Virovitica, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić, održala je predavanje djelatnicima Učeničkog doma na temu „Elektroničko nasilje“ s naglaskom na aktualnu kampanju policije #NemojPostatiLovina, gdje je bilo nazočno 10 djelatnika uz ravnateljicu Martinu Tišljar.

Predstavljen je i Projekt IN od strane autorice i voditeljice projekta Snježana Lančić. Uz policiju u realizaciju su uključeni i partneri koji u svojim djelatnostima imaju domenu prevencije nasilja: Udruga Pričalica, Kazalište Virovitica i obrazovne ustanove na području Virovitičko-podravske županije.

Foto: PU virovitičko-podravska

Kampanja #NemojPostatiLovina je nedavno predstavljena u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, na inicijativu EUROPOL-a, a u suradnji s Europskom policijskom stručnom mrežom za nestale osobe i AMBER alert Europe. Kampanjom se nastoji educirati djecu i mlade, kao i njihove roditelje o potencijalnim opasnostima online (virtualnog) svijeta u kojem manipulativnim tehnikama, lažnim predstavljanjem i drugim načinima vrbovanja predatori seksualno zlostavljaju i iskorištavaju djecu. Uz održano predavanje, prikazani su i preventivno-edukativni spotovi.

(PU virovitičko-podravska)