VTA prošle godine prijavila 517 projekata: Evo na čemu sada rade

Razvojna agencija VTA tijekom 2019. godine prijavila je ukupno 517 projekata na nacionalne i EU natječaje, od čega je 21 projektni prijedlog prijavljen za Grad Viroviticu u vrijednosti od 26 milijuna kuna, izvijestila je to ravnateljica Agencije Tihana Harmund na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice.

– Javili smo se za sve što smo mogli kao i sada. Svi ovi drugi projekti se odnose na poljoprivredu, gospodarstvo, ustanove, organizacije civilnog društva, OPG-ove – rekla je Harmund, dodavši da su prošle godine bili orijentirani na društvenu infrastrukturu.

– Takvi su bili natječaji. Domovi, škole, vrtići su završeni, Centar kulture je pri kraju. A završen je i najznačajniji europski projekt Grada Virovitice “Integrirani program “5 do 12 za Dvorac”, vrijedan nešto više od 81 milijun kuna i financiran iz EU fonda za Regionalni razvoj – istaknula je Harmund.

Ova je godina okrenuta energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša, kaže.

– Tu bi svakako istaknula najvažniji projekt, izgradnju sortirnice za odvojeno prikupljeni otpad. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti oko 80 milijuna kuna, prijavit ćemo ga kroz par dana. Projekt se odnosi na cijelu županiju – rekla je Harmund, spomenuvši i projekt reciklažnog dvorišta koje je u tijeku, a prijavljen je i projekt reciklažnog dvorišta za građevinski otpad vrijedan 8 milijuna kuna, a pripremaju i projekt izgradnje kompostane.

Najavila je da će VTA pomoći u izradi projekata svih građana koji se odluče javiti na natječaje za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, kada oni budu raspisani.

Na jesen očekuju raspisivanje natječaja za energetsku obnovu javnih zgrada za koji već imaju pripremljeno šest projekata.

– Sve ostalo smo odradili. U tom idućem krugu ide Dom Taborište, Javna vatrogasna postrojba, zgrada Vegeške, stara zgrada COOR-a, Fana i dvorana OŠ Ivane Brlić-Mažuranić – istaknula je Harmund i naglasila da im je ponovno odobren projekt “Zaželi” za koji su dobili 4,5 milijuna kuna za zapošljavanje 50 žena i voditeljicu projekta.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content