FOTO Doznajte tko su najbolji učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) je održana svečanost nagrađivanja najučenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije.

Već 25 godina Virovitičko-podravska županija nagrađuje one koji su kroz svoje obrazovanje pokazali izniman trud i rezultate. Ovogodišnje manifestacije “Zbogom školo do jeseni” neće biti, kao ni tradicionalnog koncerta i druženja kao nagrade svim učenicima, ali i njihovim roditeljima za rezultate u obrazovanju protekle godine. Najučenik svake škole nagrađivao se na toj završnoj školskoj svečanosti, ali kako ove godine ta svečanost neće biti održana, zbog pandemije koronavirusa, najučenici su proglašeni u malo drugačijim uvjetima.

IMG 2424

-Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da smo ipak uspjeli ove godine održati svečanost nagrađivanja najboljih učenika. Mislim da smo među rijetkim županijama koje na takav način zajedno s odgojno-obrazovnim sustavom daju podršku svemu onome što se događa u njemu. Zahvaljujem se ovim putem svima koji su dali svoj doprinos da bi naši učenici pokazali što mogu i ostali dosljedni sebi i svojoj želji za učenjem i napredovanjem – rekla je Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ.

Povjerenstvo za izbor najučenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije, u sastavu: Vesna Šerepac kao predsjednica i članovi: Ksenija Vujanović Juras, Igor Maresić, Saša Topić, Mladen Graovac, Kristijan Gostimir, Zorislav Milković i Martina Bunić, izradilo je prijedlog temeljem kojeg je župan Igor Andrović donio Odluku za izbor najučenika/najučenice osnovne škole te najučenika/najučenice srednje trogodišnje i srednje četverogodišnje škole s područja cijele Virovitičko-podravske županije.

IMG 2539

Nagrade najboljima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac.

-Mislim da se općenito premalo priča o ovakvim stvarima, o dobrim vijestima, o obrazovanju i uspješnim učenicima. Mi kao Županija nastojimo ulagati u obrazovanje, jer znamo da to znači ne samo razvoj društva, nego i gospodarstva, kao i cijele županije. Mnogo škola je obnovljeno u proteklom periodu, pokrenuli smo i Centre izvrsnosti i ubuduće ćemo nastojati ulagati još više sredstava u obrazovanje – dodao je župan Igor Andrović.

Najbolji učenici osnovnih škola:

OŠ Petra Preradovića Pitomača – Ilona Čop
OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica – Lana Balogović
OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – Patrik Radmanić
OŠ Vladimira Nazora Virovitica – Arijana Babić
OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica – Dorotea Hodak
OŠ Suhopolje – Ivan Katalenić
OŠ Gradina – Marija Rajković
OŠ Eugena Kumičića Slatina – Gala Brunović
OŠ Josipa Kozarca Slatina – Dominik Gaća
OŠ Voćin – Antonija Džavić
OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica – Petra Piskać
OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – Mateja Podolski
OŠ Mikleuš – Jana Grabar
OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci – Anita Krsnik
OŠ Ivane Brlić Mažuranić Orahovica – Tena Rukavina
OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci – Veronika Milković
Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica – Kristijan Zec
Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Klara Volenik
Glazbena škola Milka Kelemena Slatina – Lorena Novković

Srednje škole (trogodišnje obrazovanje):

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača – Stjepan Komar
Strukovna škola Virovitica – Ivan Lacko
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – Filip Mađarević
Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica – Patrik Marinić
Industrijsko-obrtnička škola Slatina – Manuel Graonja

Srednje škole (četverogodišnje obrazovanje):

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača – Dorian Lazarus
Gimnazija Petra Preradovića Virovitica – Ina Moslavac
Katolička klasična gimnazija Virovitica – Mihael Grgurević
Strukovna škola Virovitica – Matej Maturanec
Tehnička škola Virovitica – Karlo Jakupec
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – Tara Greganić
Srednja škola Marka Marulića Slatina – Una Maravić
Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica – Borna Katić
Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Gabriela Šipek
Učenički dom Virovitica – Martin Mihoković

IMG 2644

Najučenik svih osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije: Dominik Gaća (OŠ Josipa Kozarca Slatina)

Dominik je učenik 8b razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Sve razrede osnovnoškolskog obrazovanja završio je s prosjekom 5,00. Redovito je sudjelovao na županijskom natjecanju iz matematike, te na natjecanjima iz biologije i informatike na kojima je osvojio četiri prva, tri druga i dva treća mjesta. Član je recitatorske, sportske, foto skupine te Globa.

IMG 2649

Najučenik svih trogodišnjih srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije: Manuel Graonja (Industrijsko-obrtnička škola Slatina)

Manuel je učenik 3. razreda vodoinstalatera Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Manuel je sva tri razreda kao i sve tri godine praktične nastave završio s odličnim uspjehom. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i držanom natjecanju u disciplini vodoinstalater te na 30 smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojima je ima i osvojeno prvo mjesto na međužupanijskoj razini.

IMG 2732

Najučenica svih četverogodišnjih srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije: Una Maravić (Srednja škola Marka Marulića Slatina)

Una je učenica 4a razreda Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina. Sva četiri razreda završila je s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, kemije, geografije i logike na kojima je osvojile jedno prvo, šest drugih i dva treća mjesta. Sudjelovala je i na međužupanijskom skupnom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa na kojemu je osvojila drugo mjesto. Una je sportašica. Sudjelovala je na brojnim sportskim skupnim natjecanjima u odbojci, badmintonu, atletici, stolnom tenisu, nogometu i krosu na kojima ima osvojenih osam prvih, pet drugih i dva treća mjesta na županijskoj razini, a na regionalnoj i državnoj razini, ima osvojene dvije bronce…

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”596182″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content