FOTO Odigran 10. Memorijalni turnir “Bukvić – Kučan”: Mladost iz Ždralova prva, Natanael Vidak najbolji vratar turnira

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju odigran je 10. Memorijalni turnir “Bukvić -Kučan”.

U prvoj utakmici igrala je pomlađena momčad nesuđenog drugoligaša Mladosti iz bjelovarskog predgrađa Ždralova i domaće Bratstvo. Gosti su na početku ušli pritiskajući domaću momčad na njenoj polovici. U 15. minuti jedan udarac gostujućeg igrača Martina Buzuka udario je u jednog domaćeg igrača i prevario vratara Lea Franjića, gosti vode 1:0.

Nakon pet minuta domaći veznjak Valentino Ivanković je zbog oštrog starta dobio drugi žuti karton te je morao napustiti igru. S igračem više nogometaši Mladosti su stvorili dvije odlične prilike, ali nisu pogodili okvir domaćih vrata.

IMG 3001 Custom

Na početku drugog dijela u 35. minuti šut Roka Grgića odbio se od domaće obrane i lopta je ušla u mrežu. Gosti vode 2:0. U 45. minuti gostujući igrač Martin Buzuk napravio je prekršaj u kaznenom prostoru na Dini Milinoviću. Dosuđen je kazneni udaraca, koji je Gabrijel Palčić pretvorio u 2:1.

Igrači Bratstva su jurnuli na sve ili ništa, što im se vrlo brzo isplatilo. Ubačaj s boka najiskusniji domaći igrač Mario Pšihistal je glavom sproveo u mrežu za 2:2. Do kraja domaći su igrači propustili još dvije prilike, po jednom Mateo i Mario Pšihistal. Utakmica je završila bez pobjednika. Prišlo se izvođenju jedanaesteraca u čemu su gosti bili bolji. Jedna vratnica i promašaj koštali su domaću momčad plasmana u finale.

IMG 3009 Custom

U drugoj utakmici na nogometašima Slatine i Graničar Bušetine se osjetilo da su dan prije također igrali utakmice. Obje momčadi su imale svoje prilike, a jednu su iskoristili igrači Graničar Bušetine. Alen Fučkar je u 50. minuti iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a iskusni Danijel Borić odbitak je bez problema ubacio u mrežu, što je bilo dovoljno za plasman u finale.

U susretu za treće mjesto nakon prekršaja na Gabrijelu Palčiću dosuđen je kazneni udarac za Bratstvo. Siguran egzekutor bio je Vedran Bajivić. Ubrzo je pogriješila i domaća obrana skrivivši jedanaesterac. Domaći vratar je efektnom obranom spriječio Domagoja Jendrašića u pokušaju poravnanja rezultata.

IMG 3036 Custom

U finalu mladići iz Ždralova su materijalizirali dvije obrambene pogreške igrača Graničar Bušetine i poveli 2:0 zgodicima Antonija Đuričića i Roka Grgića. U drugom dijelu igrači Graničar Bušetine su dominirali, ali iz niza prilika niti jednom nisu uspjeli postići zgoditak.

Najbolji strijelac turnira bio je Roko Grgić, a za najboljeg igrača proglašen je Antonio Đuričić, obojica iz pobjedničke momčadi Mladosti, dok je za najboljeg vratara proglašen Natanael Vidak iz Graničar Bušetine.

Rezultati:

Bratstvo – Mladost Ždralovi 2:2 – penali 2:5
Slatina – Graničar Bušetina 0:1
Bratstvo – Slatina 1:0
Mladost Ždralovi – Graničar Bušetina 2:0

Poredak:

1. Mladost Ždralovi
2. Graničar Bušetina
3. Bratstvo Gornje Bazje
4. Slatina

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”599047″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content