FOTO Zakotrljala se nogometna lopta na Školskom vrtu u Gornjem Bazju, trener Vinak: S mladim igračima želimo biti u vrhu tablice

Nakon neplanirane pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa i niza individualnih treninga, na terene stadiona Školski vrt u Gornjem Bazju istrčali su nogometaši županijskog prvoligaša Bratstva.

Trener Elvis Vinak, koji je dogovorio nastavak uspješne suradnje s klupskom upravom počeo je pripreme za novu sezonu. Na prvo okupljanje od 22 odazvalo se 16 igrača. Odsutnih igrača nije bilo zbog obiteljskih i poslovnih obveza.

Trener Elvis Vinak proteklih nekoliko dana uz pomoć klupske uprave doveo je niz mladih igrača, koji su željni treninga i igračkog napredovanja u seniorskoj konkurenciji. To su sve kvalitetni igrači koji su prošli “osnovnu nogometnu naobrazbu” u vodećim klubovima u našoj županiji. Od prinova, na prvom okupljanju su bili novi vratar Ante Šimić i Luka Černeli, koji su došli iz Virovitice, Drago Kozlinger, koji dolazi iz Omladinca i Mateo Pšihistal – povratnik u redove Bratstva.

IMG 9588 Custom

Odlaskom polaznika Škole nogometa općine Lukač, s terena, na travnjaku se čuo samo oštri glas trenera Vinaka koji je kao “nož probijao vruć i težak ljetni zrak”. Igrači su za svaku neozbiljnost u radu bili kažnjavani novim vježbama ili dodatnim trkačkim dionicama.

Na igračima je bilo vidljivo da se u protekla četiri mjeseca pauze nisu u potpunosti opustili.
Tijekom mjeseca srpnja predviđeno je odraditi 23 aktivnosti, a zatim 2. kolovoza kreće natjecanje u Županijskom kupu.

IMG 9640 Custom

Već u nedjelju, 5. srpnja Bratstvo putuje na turnir u Rušane, gdje će odigrati dvije utakmice. Jednu s novim prvoligašem Gradinom, a drugu s novim županijskim drugoligašem Napretkom iz Rušana. U nastavku slijede utakmice s milanovačkim Sokolom (8. srpnja), Daruvarom (11. srpnja), Slatinom (15. srpnja) i Borovom (19. srpnja).

Pred početak natjecateljske sezone na stadionu Školski vrt u nedjelju, 26. srpnja planiran je jaki međunarodni turnir.

IMG 9617 Custom

-U sastavu imamo mlade igrače željne treniranja i napredovanja. S postojećim kadrom pokušat ćemo se izboriti za vrh tablice. Želimo minimalno biti među prvih pet momčadi – klupske ciljeve najavio je trener Vinak.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”596260″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content