FOTO Zavirite u prekrasan vrt obitelji Oljačić iz Suhopolja, ovogodišnjeg pobjednika natječaja za najuređeniju okućnicu

Turistička zajednica općine Suhopolje i ove je godine raspisala natječaj za izbor najuređenije okućnice na području općine Suhopolje u cilju motiviranja mještana na što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa. Ocjenjivanje okućnice obuhvaćalo je cvijetnost i hortikulturu uređenja, opći dojam i utjecaj na ulicu, a prema odluci stručnog žirija, koji su predstavljali Marija Smolčić i Karolina Čorko, od ukupno deset pristiglih prijava prvo mjesto osvojila je obitelj Oljačić iz Suhopolja.

Načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat i direktorica Turističke zajednice Marija Hodak jučer (četvrtak) su posjetili najuređeniju okućnicu i tom prigodom obitelji Oljačić uručili motorni trimer, simboličan poklon kao motiv za daljni trud i rad u okviru vlastite okućnice.

MG 8789

– Općina Suhopolje, kao i ostale općine na području Virovitičko-podravske županije, imaju problem sa zapuštenim okućnicama, odnosno nebrigom stanara o košnji i održavanju svojih životnih okruženja, pa smo se odlučili za ovaj natječaj, s kojim na jedan simpatičan način potičemo svijest ljudi da oko sebe mogu stvoriti nešto prekrasno. Općina Suhopolje i Turistička zajednica općine našli su smisao i ideju kako nagraditi te vrijedne ljude i potaknuti ostale sumještane da ulažu u svoj životni prostor – rekao je tom prigodom načelnik Horvat.

Da bi došli do “savršene” okućnice, obitelji Oljačić trebalo je gotovo punih 20 godina, a ljubav prema uređenju svoje “oaze mira” još nije prestala.

– Uloženo je zaista puno truda u sve ovo, ali kada čovjek radi nešto za svoju dušu, onda ništa nije problem. Suprug i ja svakodnevno na uređenje okućnice odvojimo barem dva do tri sata. Kada završim posao, krenem u opuštajući obilazak svog vrta i ponovno se vratim prljava do glave – kroz smijeh kaže Anđa Oljačić te ovim putem zahvaljuje općini Suhopolje na prigodnom poklonu.

MG 8813

U slobodno vrijeme Anđa gleda emisije o uređenju okućnica, a najdraža joj je engleska “Alan i tajne vrtova” iz kojih “vuče” većinu ideja koje uspješno provodi u praksi.

– Na ovome ne mislimo stati. I sljedeće godine prijavit ćemo se na natječaj za najuređeniju okućnicu. Nedavno sam naručila čileanski bor, a imam još puno ideja koje moram provesti u djelo. Ovogodišnja prva nagrada općine Suhopolje veliki nam je motiv za daljnje uređenje – zaključila je A. Oljačić. (www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”597069″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content