FOTO Zavirite u “zeleni kutak” obitelji Brajković iz Cabune, trećeplasirane okućnice ovogodišnjeg natječaja

Turistička zajednica općine Suhopolje i ove je godine raspisala natječaj za izbor najuređenije okućnice na području općine Suhopolje u cilju motiviranja mještana na što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa. Ocjenjivanje okućnice obuhvaćalo je cvijetnost i hortikulturu uređenja, opći dojam i utjecaj na ulicu, a prema odluci stručnog žirija, kojeg su predstavljali Marija Smolčić i Karolina Čorko, od ukupno deset pristiglih prijava treće mjesto osvojila je obitelj Brajković iz Cabune.

Direktorica Turističke zajednice Marija Hodak jučer (četvrtak) je posjetila jednu od najuređenijih okućnica ovogodišnjeg natječaja i tom prigodom obitelji Brajković uručila sadnice i vrtni alat za uređenje, simboličan poklon kao motiv za daljni trud i rad u okviru vlastite okućnice.

MG 8888

– Općina Suhopolje, kao i ostale općine na području Virovitičko-podravske županije, imaju problem sa zapuštenim okućnicama, odnosno nebrigom stanara o košnji i održavanju svojih životnih okruženja, pa smo se odlučili za ovaj natječaj, s kojim na jedan simpatičan način potičemo svijest ljudi da oko sebe mogu stvoriti nešto prekrasno. Općina Suhopolje i Turistička zajednica općine našli su smisao i ideju kako nagraditi te vrijedne ljude i potaknuti ostale sumještane da ulažu u svoj životni prostor – poručio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

Marija Brajković je u mirovini, tako da svaki slobodan trenutak uz čuvanje unučadi koristi u uređenju vlastite okućnice što ju, kako kaže, opušta i čini zadovoljnom.

MG 8893

-Nekad radim ujutro, nekad navečer, ovisno o vremeskim prilikama, ali uglavnom radim i uređujem sama, jer je suprug bolestan. Kada je on mogao, puno mi je pomagao. U mom vrtu nalazi se čak 88 različitih vrsta biljaka, a najlakše za održavanje su definitivno čempresi i ostala borovina – rekla je M. Brajković.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content