INA poslala obavijest o seizmičkim mjerenjima na području VPŽ i okolnih općina

INA obavještava stanovnike sljedećih općina i gradova: Crnac, Čačinci, Čađavica, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Mikleuš, Nova Bukovica, Viljevo, Zdenci, Orahovica i Slatina da će na poljoprivrednom i šumskom području izvoditi seizmička mjerenja u svrhu istraživanja potencijalnih resursa ugljikovodika. Aktivnosti će trajati od sredine kolovoza do sredine prosinca 2020., svaki dan u tjednu, dvanaest sati. Radove će izvoditi ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun uz stalni stručni nadzor radnika Ine.

Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja, procjenjivat će komisija sastavljena od predstavnika Ine i predstavnika mjesnih odbora već za vrijeme radova ili odmah nakon njihovog završetka. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni, a eventualnu štetu nadoknadit će INA.

– Stanovnike molimo za razumijevanje te da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu, a eventualne krađe i oštećenja INA je dužna prijaviti nadležnim institucijama. INA ova istraživanja provodi u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje Drava-03. Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju – poručili su iz INA-e.

(INA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content