Matiju Podhraškog, najboljeg hrvatskog stunt vozača moći ćete uživo gledati u nedjelju, 12. srpnja na street raceu u Čađavici

foto: intercars.hr, RASTA Domagoj Dević photography
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunske akrobacije, prevrtanja, vožnje na prednjem i stražnjem kotaču, u ležećem i stajaćem položaju, s nogama preko volana, bez ruku, na glavi… To su samo neke od vratolomija kojima najbolji hrvatski kaskaderi oduševljavaju sve brojnije zaljubljenike u motore, adrenalinske ovisnike i znatiželjnike na svojim predstavama – piše vecernji.hr

Za sve je to potrebna nevjerojatna koncentracija i hrabrost. Hrvatske stuntere povezuje velika strast prema motorima i akrobacijama, a kaskaderstvo je za njih stil života. Za uspjeh u motoakrobacijama ključne su praksa i vještina, ali ne radi se tu samo o treningu na motoru. Veoma su važne koordinacija pokreta, rastezljivost i izdržljivost, a to se postiže napornim treninzima, kao i u svakom drugom sportu.

Matija Podhraški iz Kutine u svijet stunt vožnji ušao je već s 13 godina. Nastupa diljem Europe, a rezultati koje postiže doista su impresivni. Pobjeđivao je na europskim i svjetskim natjecanjima u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj… Između ostaloga, vlasnik je i Guinnessova rekorda u vožnji motora naglavačke.

Osim što je ekstreman, moto stunt je i vrlo skup sport. Održavanje, stalne dorade motora i ulaganje u motoopremu. S druge strane, u Hrvatskoj se još uvijek ne može živjeti isključivo od ovog sporta. Jedino razdoblje koje donosi nekakav profit su proljeće i ljeto, kada su u punom jeku razni motosusreti, ali živjeti se mora cijelu godinu.

Vrhunske akrobacije Matije Podhraškog, najboljeg hrvatskog stunt vozača moći ćete vidjeti u nedjelju, 12. srpnja, kada će nastupiti na street raceu u Čađavici, gdje će, vjerujemo, zadiviti brojnu publiku.

(www.icv.hr, vecernji.hr)