Mirjana Bilović izabrana za predsjednicu Udruge uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije i u novom mandatu

Udruga uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije jučer (utorak) je u Mjesnom domu u Taborištu održala izborno-izvještajnu skupštinu, na kojoj je za predsjednicu u novom mandatu jednoglasno izabrana dosadašnja predsjednica Mirjana Bilović dok je za njenog zamjenika izabran Dalibor Kirin.

Ova Udruga osnovana je 2018. godine s ciljem promicanja uzgoja i tova svinja u Virovitičko-podravskoj županiji. Danas udruga broji 39 članova – uzgajivača svinja koji dolaze iz cijele županije. S tom namjerom svake godine u plan rada udruge uvrštena su i edukativna putovanja na europske farme i sajmove te farme i sajmove diljem Hrvatske.

No kako je u svom izvješću istakla predsjednica Mirjana Bilović, ove godine pandemija Covid-19 omela ih je u redovnim aktivnostima.

-Svake godine nastupamo na mnogim sajmovima, pa tako i na sajmu Viroexpo u Virovitici kojem smo se jako veselili, jer bi našim građanima predstavili meso s domaćih farmi, ali isto tako se i povezali sa svinjogojcima iz drugih dijelova Hrvatske, pa i šire, jer sve nas veže zajednički cilj, unapređivanje uzgoja svinja, umrežavanje uzgajivača i zainteresiranih pojedinaca na teritoriju njezinog djelovanja, zajedničko zalaganje za poboljšanje kvalitete života na ruralnom području te zagovaranje interesa svinjogojaca na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini te na razini EU. Nadamo se da će se situacija s koronom smiriti, pa da ćemo moći dalje nastaviti s provedbom zacrtanih aktivnosti – rekla je tom prigodom predsjednica udruge Mirjana Bilović.

Na izborno-izvještajnoj skupštini nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, koji je svinjogojcima obećao i daljnju dobru suradnju te pomoć Virovitičko-podravske županije u ostvarivanju njihovih ciljeva.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”597721″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content