Muči vas neugodan miris u cipelama? Evo kako ćete ga se riješiti

Bez obzira koliko ste čisti, vaša stopala će i dalje stvarati neugodan miris, pogotovo ako nosite isti par cipela iz dana u dan. Nije važno da li cijeli dan trčite, hodate ili samo sjedite, stopala će vam se prirodno znojiti – nekima više nego drugima. S vremenom ova vlaga u vašim cipelama potiče rast bakterija, što uzrokuje da smrde – piše Good Housekeeping, a prenosi vecernji.hr

Iako je pronalaženje pravog sredstva za uklanjanje mirisa također je korisno doći do korijena problema. Da biste izbjegli neugodan miris, obuću – i stopala – držite što je više moguće suhim. Pokušajte redovito mijenjati cipele, tako da ne nosite isti par svaki dan. Obavezno nosite čarape kako bi mogle upiti znoj ili vlagu prije nego što vaše cipele to naprave.

No kada se dogodi neizbježno i vaše cipele počnu ispuštati neugodne mirise, evo kako ćete ih očistiti:

Napunite dvije čarape sodom bikarbonom, svežite ih na vrhu i nataknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Neka ostanu preko noći.

Da biste se riješili bakterija i gljivica koje izazivaju miris, prskajte unutrašnjost cipela dezinfekcijskim sprejom. U cipele možete posipati prašak za stopala ili prašak za pecivo radi sličnih učinaka.

Neke cipele mogu se prati u perilici rublja. Za optimalne rezultate slijedite upute za njegu. Kao općenito pravilo, većinu cipela koje se mogu prati u perilici treba prati na nježnom ciklusu hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek pustite da se osuše na zraku.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content