POŠTEN NALAZNIK Pronašao novčanik s 4500 kuna i pobrinuo se da ga vrate vlasnici

Jedna naša sugrađanka, koja je željela ostati anonimna, podijelila je s nama jedno lijepo iskustvo, s ciljem da ispriča svoju situaciju čitateljima i s njima podijeli jedno dobro djelo, koje joj je, kaže, vratilo ne samo dokumente, već i vjeru u ljudsku dobrotu. Pritom, kaže, želi zahvaliti nepoznatoj osobi koja je za to zaslužna.

Naime, za vrijeme jedne kupovine, prvo je s bankomata podigla 4.500 kuna te ih stavila u novčanik. Odlučila je na kiosku kupiti novine, pa krenula u šetnju. Tek kasnije otkrila je da u torbi nema novčanika. Uplašila se, i zbog novca, ali i zbog svih dokumenata koji su se ondje nalazili, pa je razmišljala – gdje ga je mogla ostaviti?

– Vratila sam se na kiosk, a prodavačica mi je pružila novčanik. Rekla je da ga je pronašao jedan kupac i ostavio na kiosku. U novčaniku su bili i dokumenti, ali i novac. Bila sam presretna. Hvala osobi koja ga je pronašla i bila toliko poštena, kao i prodavačici koja je novčanik sačuvala dok ga nisam pokupila  – istaknula je Virovitičanka. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content