Potporu životu Hrvata u BiH, u Vukovaru dalo pet županija, među njima i VPŽ

– I najmanje dobro djelo, bolje je od svake namjere. Zato, nemojte se umoriti činiti dobro –  naglasio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić na svečanosti potpisivanja prvih 36 ugovora o pristupanju članstvu Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije, osnovane nedavno sa sjedištem u Vukovaru.

Ugovor kojim će se poticati opstanak Hrvata u BiH potpisao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, naglasivši „kako je to potpora životu Hrvatima u BiH, njihovom opstanku, ali i podupiranju humanitarnih i drugih projekata za što će brinuti Zaklada“.

IMG 3008– Bez dobrotvora, počevši od Vlade RH, ne možemo ostvarivati naše programe i ja sam svima zahvalan – istaknuo je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Puljić u Vukovaru prilikom potpisivanja ugovora.

Po riječima upravitelja Zaklade, zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Josipa Dabre, u četvrtak je potpisano prvih 36 ugovora o podupiranju rada Zaklade, a među onima koji su ih potpisali je pet hrvatskih županija, osam gradova, 11 općina i isto toliko tvrtaka.

IMG 2865

Svečanosti potpisa, nazočila su i trojica hrvatskih župana. Uz Igora Androvića, u Vukovaru su bili i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, kao i vukovarsko-srijemski Božo Galić.
Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru je otvorena sredinom lipnja, a njezine je prostorije svečano otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Tada je najavljeno kako će rad Zaklade biti usmjeren prema osnivanju, izgradnji, uređivanju i opremanju domova za stare i nemoćne, pružanju raznih oblika potpore starima, nemoćnima i bolesnim osobama te financiranju obnove i opremanja objekata za djecu predškolske dobi, za učenike i studente. Dodjeljivat će i novčane potpore učenicima i studentima tijekom njihova redovitog školovanja, a Zaklada će se baviti i drugim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima. (www.vpz.hr, hina.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 3089

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content