Suradnja Općeg sindikata MUP-a RH i Općine Gradina kroz poticajni projekt “Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta”

Opći sindikat MUP-a RH nakon dugotrajnog i preciznog pripremnog postupka, vlastitim kvalitetnim kadrom i gotovo danonoćnim radom u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. – kroz poticajni projekt pod nazivom “Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta”.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, OS MUP-a, kao sindikat i udruženje državnih službenika koji za prvi i osnovni cilj ima postizanje kvalitetnije primjene svih prava iz radno-pravnih odnosa, kao i podizanje osobnog i poslovnog, kako financijskog, tako i društvenog standarda, na način koji je dugoročan i održiv, sklopili su ovaj ugovor kako bi omogućili financiranje nadolazećih projekata iz domene razvoja civilnog društva kroz različite aktivnosti, kako bi se naglasila važnost socijalnog dijaloga između poslodavaca i posloprimaca.

U ovom slučaju nadolazeće aktivnosti prvenstveno će se odnositi na policijske službenike, djelatnike u vatrogastvu, pripadnike pravosudne policije i pripadnike carine, kako bi intenziviranjem unaprjeđenja razvoja socijalnog dijaloga postavili sve navedene u puno bolju poziciju u dijelu pregovaranja oko radnih uvjeta, plaća, dodataka na plaću i ostalih elemenata društveno socijalnog standarda poput otpremnina, naknada za minuli rad, beneficijske dodatke i drugo.

-Kroz postizanje konsenzusa i dogovora s poslodavcima, ministarstvima, lokalnom upravom i državom, Opći sindikat će uz ova sredstva imati svakako čvršću pregovaračku poziciju, a kroz naš budući uspjeh u provođenju svih predviđenih projekata, profitirati neće samo struke koje su navedene, već će se pozitivni učinci naših nastojanja izravno ili posredno reflektirati na društvo u cjelini, poglavito na osobe koje su zaposlene – poručio je Tomislav Teri, predsjednik OS MUP-a.

Sam iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 999.069 kuna, koji je u većem dijelu (85 posto) financiran od strane Europskog socijalnog fonda te manjim dijelom (15 posto) iz proračuna Republike Hrvatske.

Početne aktivnosti provodit će se kroz organizaciju konferencija u formi okruglih stolova za zaposlenike MUP-a RH na temu “Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta”, u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave – Općinom Gradina i predstavnikom općine, načelnikom Markom Ajčekom.

Time će se na području cijele RH uspostaviti i povezanost i aktivna suradnja s tematskom mrežom na istu temu, u koju je uključen i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.

-S prvim aktivnostima, članstvo sindikata će biti obaviješteno standardnim kanalima, dok ćemo javnost i medije transparentno izvještavati kroz službene stranice sindikata, putem društvenih mreža i standardnim oblicima komunikacije i korespodencije kao i do sada – zaključio je Teri.

(Opći sindikat MUP-a)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content