Toplinski val zahvatio Hrvatsku, a vrhunac se tek očekuje: Evo što nas čeka do kraja tjedna

Toplinski val stigao je u Hrvatsku. Visoke temperature nastavit će se i tijekom tjedna, a vrhunac toplinskog vala tek se očekuje. Danas će također biti većinom sunčano te i dalje vruće, javlja DHMZ. Uz dnevni razvoj oblaka, pokoji izolirani pljusak može pasti ponajprije u Gorskom kotaru te u slavonskom gorju. Najviša je dnevna temperatura između 31 i 37 Celzijevih stupnjeva, piše Večernji.hr.

Upozorenje za velike vrućine za sutra izdano je cijelu zemlju.

Meteoalarm severe weather warnings for Europe National Page L2 2

– Pretežno sunčano i vruće, ali posvuda ne i stabilno – jedna je od kraćih najava vremena u nastavku ovog iznadprosječno toplog tjedna. Pritom svakodnevno gotovo posvuda postoji opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, a uglavnom u kopnenom području i vjerojatnost pljuskova s grmljavinom, posebice u petak. Naravno, kako je to uobičajeno u toplom dijelu godine, ponegdje je moguće i olujno nevrijeme s tučom, ali nije moguće pouzdano predvidjeti gdje i kada – piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Do kraja tjedna bez znatnije promjene…

– U petak u unutrašnjosti postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, koji ponegdje mogu biti izraženiji, ali oni neće donijeti mnogima željeno osvježenje. Za vikend i dalje pretežno sunčano i vruće. Vrućina će na Jadranu biti izražena, osobito zato što će trajati još nekoliko dana, a i noći će često biti vrlo tople. Prevladavat će sunčano, uz vjerojatnost za poneki pljusak uglavnom u Istri. Puhat će slab do umjeren maestral – prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content