Učeničkom domu Virovitica odobreno financiranje projekta “Orijentacijsko hodanje”

Povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja zaduženo za procjenu formalnih uvjeta i stručnu procjenu projekata prijavljenih na Poziv za financiranje projekta u okviru izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019/2020., odobrilo je financiranje projekta Učeničkog doma Virovitica “Orijentacijsko hodanje” u iznosu od 20.000 kuna.

Interdisciplinirani projekt “Orijentacijsko hodanje” zamišljen je kao inovativan oblik izvannastavnih aktivnosti učenika srednjih škola koji nastoji unaprijediti tjelesni i društveni razvoj mladih. Aktivnim boravkom u prirodi uz edukativne aktivnosti razvijat će se svijest učenika o očuvanju okoliša i iskorištavanju obnovljivih izvora energije u svakodnevnom životu. Stečena znanja o suvremenim ekološkim dostignućima, očuvanju energije i okoliša te važnosti iskorištavanja obnovljivih izvora energije učenici će moći primijeniti korištenjem solarne klupe koja će se izraditi u suradnji s partnerom projekta Tehničkom školom Slavonski Brod te će biti postavljena u dvorištu Učeničkog doma Virovitica.

Središnjom jednodnevnom aktivnošću na Virovitičkim ribnjacima pod nazivom “Orijentacijsko hodanje” učenike će se poticati na aktivno iskorištavanje slobodnog vremena, suradnju i druženje. Kroz različite dinamične timske igre, svladavanje poligona s preprekama, prolazak poučnom stazom, zadatke snalaženja u prirodi, kognitivno promišljanje i zaključivanje, doprinijet će se očuvanju zdravlja učenika, kvaliteti življenja, njihovom socio-emocionalnom i kognitivnom razvoju. Tako će učenici, rješavajući problemske motoričke zadatke, unaprijediti vještine preciznosti, koordinacije, fleksibilnosti, ravnoteže, izdržljivosti i snalaženja u prostoru.

Projektom će se omogućiti sudjelovanje 40 učenika iz 10 različitih učeničkih domova na području Hrvatske, a aktivnosti projekta uključivat će edukacije i radionice o obnovljivim izvorima energije i važnosti brige za očuvanjem okoliša, e-učenje te izradu multidisciplinarnih programa za učenike s ciljem popunjavanja slobodnog vremena.

(udv.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content