Udruga “Jaglac” Orahovica kroz projekt “Nauči me i uspjet ću” nabavila kombi vozilo

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica provodi projekt ”Nauči me i uspjet ću!” prijavljen u okviru poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”. Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Razdoblje provedbe projekta obuhvaća 24 mjeseca. Partneri na projektu su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „MI“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju Požega, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a suradnik na projektu Centar za socijalnu skrb Požega.

UNAPRIJEDITI KVALITETU ŽIVOTA

-Opći cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji  s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Projekt je usmjeren je na tri ciljne skupine. Programom dnevnih aktivnosti u zajednici za Osobe s invaliditetom doprinosi se neovisnom životu osoba s invaliditetom u zajednici u cilju prevencije institucionalizacije.

DSC 6803

Program se provodi na tri lokacije; u Udruzi „Jaglac“ u Orahovici, Udruzi Vretenac u Slatini i udruzi „MI“ u Požegi za 55 osoba s invaliditetom. Uz aktivnosti obuhvaćene programom, osobe s invaliditetom imaju podršku i vanjskih stručnjaka: psihologa, edukacijskih rehabilitatora te voditelja alternativnih radionica (art i glazbena). Osim toga, projektne aktivnosti usmjerene su na 45 članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu kroz grupnu i individualnu podršku i edukacije te jačanje kapaciteta 17 stručnjaka, predstavnika nositelja projekta i partnera na projektu – kaže Lidija Milovac, voditeljica I koordinatorica projekta iz udruge Jaglac.

U sklopu projekta nabavljeno je i kombi vozilo za prijevoz nove skupine korisnika Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe s invaliditetom i provedbu ostalih aktivnosti projekta koje je već pristiglo u udrugu.

-Novo vozilo bit će korišteno za prijevoz nove skupine korisnika uključenih u projekt s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije – zaključila je Milovac.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content