Virovitičko-podravska županija u stopostotnom iznosu subvencionira kamatu malim i srednjim poduzetnicima kreditnih linija HAMAG BICRO-a i ESIF zajmova za obrtna sredstva

blank

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović raspisao je Javni poziv za subvenciju kamata svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva ostvarene u 2020. godini. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25% za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva odnosno kamatu od 0,5% za ESIF mikro zajmove za obrtan sredstva, u cijelom periodu otplate kredita, pa će kamata na kredite, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije iznositi NULA posto.

– Kao što smo cijelo ovo vrijeme bili svjesni opasnosti bolesti COVID 19, pa smo poduzeli i poduzimamo niz mjera s naglaskom na brigu, sigurnost i zdravlje svih naših stanovnika Virovitičko-podravske županije, svjesni smo i vremena koja nam slijede. Predstoji nam bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području Virovitičko-podravske županije. Moram naglasiti, kako niti jedan županijski započeti projekt Virovitičko-podravske županije nije stao, niti će stati, svi će se provesti i dovesti svrsi. Vlada Republike Hrvatske je donijela niz mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima i to se pokazalo kao odlična pomoć gospodarstvenicima. Shodno tome, Virovitičko-podravska županija, s više od 3.000.000 kuna, pomoći će gospodarskom sektoru na našem području, jer svaki naš stanovnik nam je važan, jer olakšavajući njegovu, olakšavamo i svoju budućnost. I subvencija kamata svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva ostvarene u 2020. godini je jedna od tih mjera, za što su, nekima od njih djelatnici Poduzetničkog inkubatora i VIDRA-e besplatno pripremali projekte. Sličnih županijskih mjera bit će i u budućnosti. Podsjećam, već smo raspisali javni poziv za sufinanciranje režijskih troškova za mikro poslovne subjekte do 10 zaposlenih osoba, onima kojima je potpuno bio zabranjen rad i na koji se javio velik broj naših poduzetnika – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Stoga, Virovitičko-podravska županija poziva sve mikro, male i srednje poduzetnike koji su prethodno ostvarili pravo na korištenje jednog od HAMAG BICRO zajmova za obrtna sredstva (ESIF mikro zajmovi i COVID-19 zajmovi) u 2020. godini da se jave kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate za navedeni kredit. Sredstva za subvenciju kamate osigurana su u Proračunu Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr ili OVDJE. Javni poziv je otvoren do 31. listopada. (vpz.hr)