1. ŽNL Borova uz reviju promašaja do prvih ovosezonskih bodova protiv Ćeralija

U drugom kolu 1. županijske nogometne lige na nogometnom terenu Poljica u Borovi sastali su se stari rivali Borova i Ćeralije. Prije sedam dana Borova je ostala bez bodova na gostovanju u Gradini, dok su Ćeralije bile uvjerljive na domaćem terenu u susretu s gostima iz Čađavice. U ovu utakmicu obje momčadi su krenule s ciljem da osvoje tri boda.

Gosti iz Ćeralija ušli su agresivnije u susret. Imali su loptu više u nogama i domaće napadače su onemogućili da ozbiljnije ugroze njihova vrata.

Najopasniji igrač Ćeralija Franjo Perić stvarao je dosta problema domaćoj obrani.

U 12. minuti dosuđen je slobodan udarac za Ćreralije na lijevom boku tridesetak metara od gola. Loptu je uzeo Dejan Dundović i lijepim šutem svladao domaćeg čuvara mreže Josipa Vuzema.

Domaći napadač Tomislav Holec probio je u 23. minuti lijevi bok gostujuće obrane, ali je šut otišao dvadesetak centimetra kraj gola.

IMG 4356 Custom

Njegov suigrač Darko Obžetić iz slične pozicije tri minute kasnije prepucao je gol.

U 30. minuti Franjo Perić osvaja loptu na centru i kreće sam prema golu. Josip Vuzem požrtvovno se baca pred njega i lopta mu je u rukama, dok je Perić pao preko domaćeg vratara.

U nastavku prvog dijela popušta pritisak gostujućih igrača. Nogometaši Borove su sve češće pred golom Ćeralija. Od 40 do 45. minute domaća momčad je izvela šest kornera, ali nisu uspjeli postići zgoditak. U dva navrata udarce Danijela Kašćela ukrotio je gostujući vratar Matej Grgurić, a treći udarac Kašćela gostujući obrambeni igrači su izbacili crte.

Nakon odmora nastavljaju se domaći napadi na gostujući gol. Napadači Borove su promašili nemoguće prilike.

U kontri u 55. minuti Franjo Perić ponovno nije uspio svladati domaćeg vratara.

Konačno je u 60. minuti Antun Stupar smireno pogodio domaću mrežu i poravnao rezultat.

Dvanaest minuta kasnije najiskusniji domaći napadač Darko Obžetić uz erupciju oduševljenja dovodio Borovu u prednost 2:1.

IMG 4412 Custom

Ćeralije kreće na sve ili ništa. U dva navrata stvorili su ozbiljne prilike, ali nisu uspjeli svladati domaćeg vratara.

U 88. minuti Tomislav Holec je konačno namjestio svoju nogu, postigao zgoditak i postavio konačni rezultat 3:1.

-Po vrućem vremenu i teškom terenu promašili smo niz prilika. Na kraju smo uspjeli doći do pobjede i prvih ovosezonskih bodova – rekao nam je trener domaće momčadi Mile Grdić.

U gostujućim redovima nisu do kraja bili zadovoljni djeliteljima pravde smatrajući da su u tri navrata mogli biti za njih dosuđeni kazneni udarci.

Borova – Ćeralije 3:1

Igrač utakmice: Antun Stupar.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”601355″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content