Članovi Udruge “Lučonoše Domovinskog rata” posjetili Viroviticu

U Virovitici su u nedjelju 16. kolovoza povodom Dana grada i zaštitnika Grada Virovitice sv. Roka biciklima na svom putu od Iloka do Dubrovnika stigli članovi Udruge hrvatskih branitelja ‘Lučonoše Domovinskog rata‘.

Naime, Udruga ‘Lučonoše Domovinskog rata’ organizira hodočašća s namjerom širenja istine o Domovinskom ratu te žele pomoći proglašenju svetim kardinala Alojzija Stepinca. Tako su uz ostala hodočašća, dva puta organizirali hodočašća u Vatikan, gdje ih je primio i papa Franjo kojeg su upoznali sa svojim aktivnostima.

– Ove godine, na put biciklima dugačkom 2040 kilometara u 22 dana proći će od Iloka preko Osijeka, Virovitice, Varaždina i Ogulina, Rijeke, Umaga, Knina, Krašića, Slunja, Metkovića sve do Dubrovnika u koji stižu 5. rujna ove godine. Njihova plemenita namjera je da svojom vožnjom pobude interes, motiviraju građane na donacije i prikupe dovoljno sredstava za obnovu  Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću. Uz Zagrebački nadbiskupiju, kako su istaknuli, potporu njihovoj inicijativi i obnovi spomen doma dala je i Vlada Republike Hrvatske – stoji u najavi.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja ‘Lučonoše Domovinskog rata’ Ante Duvnjak, poručnik HV-a u miru i dragovoljac Domovinskog rata zahvalio se Gradu Virovitici na gostoprimstvu koji su ih srdačno dočekali i podržali u njihovim nastojanjima.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, koji je primio predstavnike Udruge, podržao je ovu plemenitu akciju te izrazio podršku u radu Udruge s kojom Grad Virovitica ima dobru suradnju već niz godina. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content