Dinjevački nogometaši u novu sezonu kreću s obnovom klupskih prostorija

Dinjevački nogometaši većinu nove natjecateljske sezone 2020./21. provest će u obnovljenim klupskim prostorijama jer je u tijeku projekt izvođenja radova na rekonstrukciji i opremanju sportske građevine – svlačionice i prostorije nogometnog igrališta u Dinjevcu. Kako napreduju radovi, danas su se uvjerili općinski načelnik Željko Grgačić, njegov zamjenik Ivan Erhatić, predsjednik kluba Matija Presečan te trener Tomislav Dokuš koji su obišli igralište i prostorije kluba.

Radove izvodi trgovačko-fasaderski obrt Duga iz Pitomače, a njihova vrijednost iznosi 202.200 kuna. Najveći dio sredstava za ovaj projekt, u iznosu od 165.788 kuna, osigurano je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prijavom na tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, dok je ostatak osiguran proračunom Općine Pitomača.

Glavne aktivnosti projekta su: zamjena završnih obrada površina unutar zgrade, zamjena unutarnje i vanjske stolarije, rekonstrukcija instalacija u zgradi, obnova dijela vanjskog omotača građevine te opremanje građevine hibridnim grijačim panelima i sanitarnom opremom. Realizacijom ovog projekta svi korisnici će imati kvalitetnije uvjete rada i treniranja.

Navedeni natječaj provodi se putem lokalnih razvojnih strategija odabranih lokalnih akcijskih grupa, a u ovom slučaju LAG-a Virovitički prsten. Prijavu je izradio Draft d.o.o.

Klub se takmiči u 3. ŽNL zapad i trenutno ima 25 igrača. Kako postojeće igralište nema odgovarajuće dimenzije prema standardima za natjecanje, uz obnovu klupskih prostorija, uskoro kreće i proširenje igrališta na zemljište koje je prošle godine kupila Općina Pitomača – izjavio je Matija Presečan, predsjednik kluba. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content