FOTO Nakon dvije godine odigrana nogometna utakmica u Kapeli Dvoru: Zgoditak iz jedanaesterca presudio pobjednika

U kompleksu hotela Kurije Janković u Kapeli Dvoru nalazi se i nogometno igralište mjesnog županijskog drugoligaša Dinama.

Nakon godinu i pol obnove terena i izgradnje novih klupskih prostorija igralište je proljetos trebalo biti svečano otvoreno. Planirana je velika fešta s predigrom jedne od selekcija Škole nogometa općine Lukač i mažoretkinjama, ali je pandemija koronavirusa sve odgodila. Jučer (nedjelja) je konačno, nakon dvije godine pauze, odigrana utakmica.

U 1. kolu 2. ŽNL Zapad sastali su se domaći Dinamo i Croatia iz Grabrovnice.

IMG 5121 Custom

U široj okolici nije se igrala službena utakmica pa je na novoizgrađenim tribinama osim mještana Kapele Dvora bilo i nogometnih zaljubljenika iz Gornjeg Bazja, Lukača, Turanovca, Virovitice…

U prvom dijelu bilo je očito da domaća momčad ima tremu zbog ponovnog nastupa na svom travnjaku nakon duge pauze. Lopta baš “nije slušala” igrače u plavim dresovima. Gosti su to u dva navrata mogli kazniti kada su u ozbiljnim prilikama bili Martin Ivesa i inače vratar Nikola Ciglenec, ali su ih domaća obrana i vratar Antun Ponikvar spriječili u njihovim namjerama.

IMG 5182 Custom e1598863710461

U drugom dijelu kao da je na teren istrčao jedan drugi Dinamo. Očito ih je trener Andrejas Černeli uspio razbuditi. Domaći igrači su jurišali prema gostujućim vratima. Prilike su se nizale kao na traci. Gosti su se žestoko branili. U dva navrata izbacili su loptu sa same crte gola.

U 74. minuti zbog prekršaja u gostujućem kaznenom prostoru na najagilnijem domaćem igraču Mirku Iličiću dosuđen je jedanaesterac, koji je, uz oduševljenje navijača Stjepan Rajnović pretvorio u zgoditak.

Do kraja se igralo potpuno otvoreno. Gosti su krenuli ne bili došli do izjednačujućeg pogotka, a domaći su drugim zgoditkom željeli potvrditi pobjedu. U posljednjoj minuti jednu opasnu loptu iz samog donjeg lijevog kuta iščupao je domaći čuvar mreže Antun Ponikvar i time spasio domaću pobjedu. Posljednjim zviždukom sutkinje Mihaele Brdarić počelo je slavlje domaćih igrača i navijača.

IMG 5205 Custom

Osmijeh nije silazio s lica čelnih ljudi kluba i mjesta: Stjepana Lacka, Drage Košutića i Stipe Iličića.

– Ovo je samo prvi korak na našem putu do formiranja momčadi. Trebamo još puno raditi – zaključio je domaći trener Andrejas Černeli.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”603340″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content