FOTO Neizvjesna polufinalna kup utakmica na Školskom vrtu završila minimalnom pobjedom Papuka

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju danas (subota) je domaće Bratstvo ugostilo orahovački Papuk u polufinalnoj utakmici Županijskog nogometnog kupa.

Iako su na papiru glasili kao veliki favoriti, s obzirom na trećeligaški rang natjecanja, gosti iz Orahovice znali su da im neće biti lako, prije svega jer je na klupi domaće momčadi nogometni fanatik Elvis Vinak.

Fizički odlično pripremljena domaća momčad ušla je bolje u utakmicu. Sjajnu je priliku na samom startu imao Holec koji se sjurio u gostujući šesnaesterac. Odlična prilika za šut, ali domaći napadač krenuo je u još jedan dribling, pa je Papukova obrana bez problema riješila ovu situaciju.

IMG 3287 Custom

Zaredale su prilike gostujuće momčadi, u kratkom vremenu izborili su tri udarca iz kuta, a najopasniji je bio onaj kada je Borna Mimić ostao sam na “drugoj”, ali bio je prekratak. Ubrzo su gosti imali i slobodni udarac iskosa, pokušao je ponovno Mimić, ali lopta je prošla tik iznad grede.

Ponajbolji gostujući napadač Marin Čavić pokušavao je probiti lijevu stranu, ali ga je u nekoliko situacija sjajno zaustavio Leo Jelovečki, a isti posao na drugoj strani odrađivao je i domaći igrač Dino Milinović. I onda, što bi se reklo iz ničeg, domaća momčad podiže tribine Školskog vrta na noge. Nakon jedne kontre domaće momčadi koju je do kraja ispratio Matej Vinak, Bratstvo vodi 1:0. Gostujuća obrana nije najspretnije reagirala u ovoj situaciji, pa je prilikom pokušaja izbijanja lopte iz svog šesnaesterca pogodila Vinaka i lopta se odbija u mrežu, a na domaćoj klupi erupcija veselja.

IMG 3322 Custom

Ubrzo nakon toga Bratstvo je imalo odličnu priliku za povećanje vodstva. Valentino Ivanković probao je iz slobodnjaka sa otprilike 25 metara, a njegova bomba pogodila je spojnicu.

Pred sam kraj prvog dijela Papuk je uspio izjednačiti. Najspretniji nakon jedne kontre bio je “a tko drugi” nego Marin Čavić, pa se na odmor odlazi rezultatom 1:1.

U nastavku kreće dominacija momčadi trenera Sjepana Mađarića. Sve češće lopte su išle na Čavića, a nekoliko sjajnih prilika promašivali su redom Mimić, Bušljeta i Radinković. I onda upravo Radinković sjajnim udarcem iskosa dovodi Papuk u prednost 2:1. Nastavile su se redati prilike Papuka, ali domaća momčad nije se predavala.

IMG 3313 Custom 1

Sredinom drugog dijela krenule su i prve tenzije, pa je glavni sudac Culej podijelio nekoliko žutih kartona u svega par minuta. Dominacija u igri donijela je Papuku i treći zgoditak, a ovog je puta precizan bio Zdelar. Naizgled lagodna situacija za goste, trebalo je utakmicu smireno privesti kraju, ali Vinak je neumorno bodrio svoje nogometaše koji su na krilima odličnih obrana vratara Franjića krenuli po zgoditak i ostvarili ga. Petnaestak minuta prije kraja Matej Vinak je namjestio loptu i pogodio iz slobodnog udarca za 2:3. Ipak, do kraja utakmice Bratstvo nije uspjelo izjednačiti i Papuk je izborio finale protiv Virovitice, u kojem će braniti prošlogodišnji naslov.

-Čestitam gostima na prolazu u finale, a svojim dečkima kapa do poda, odradili su odličnu utakmicu. Prvo poluvrijeme gosti su bili bez prave šanse, mislim da smo prvih 45 minuta odigrali taktički zrelo, do te greške našeg obrambenog igrača koja je rezultirala izjednačenjem. Sve u svemu jedna zanimljiva i neizvjesna utakmica i vjerujem dobra za gledatelje – rekao je domaći strateg Vinak koji se sada mirno može posvetiti natjecanju u 1. županijskoj nogometnoj ligi.

IMG 3348 Custom

-Izuzetno zahtjevna utakmica u svim segmentima. Rezultatom sam naravno zadovoljan, a onaj tko je bio ovdje mogao je vidjeti jednu dramatičnu i zanimljivu utakmicu. Potentan županijski prvoligaš iz Gornjeg Bazja odigrao je jednu jako dobru utakmicu. Vratili smo se u život nakon autogola i čestitam svojim dečkima na borbi i pobjedi. Nismo bili kompletni, imamo nekoliko problema s ozlijedama, ali što je tu je, idemo dalje, prošli smo i to je ono najbitnije – zaključio je gostujući stručnjak Mađarić.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”600234″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content