FOTO Papuku druga uzastopna titula Županijskog nogometnog kupa pred više od 700 gledatelja: Završnicu obilježila tučnjava i četiri crvena kartona

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju danas (srijeda) je odigrano veliko finale Županijskog nogometnog kupa. Utakmica između dvije najbolje momčadi s područja Virovitičko-podravske županije, dva trećeligaša, orahovačkog Papuka i Virovitice, odigrana je pred više od 700 gledatelja.

Prva prilika na samom otvaranju utakmice pripala je momčadi trenera Vjekoslava Vučete. Nakon kornera, vratnicu je zatresao glavom Nikola Suvajac, ali ništa od svega.

Sljedeća prilika pripala je Orahovčanima. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Suvajac, ali na kontra strani. Nakon što je napravio prekršaj, za kojeg je nagrađen žutim kartonom, pokušao je Borna Mimić s nekih 20-ak metara, ali sjajno je reagirao vratar Virovitice Krešimir Tomljanović.

MG 0861

Virovitički strateg Vjekoslav Vučeta od samog je starta na zagrijavanje poslao Radovića, Markovića i Sinjakovića.

Prva prava prilika Papukove momčadi dogodila se u 19. minuti. Sve je krenulo od Marina Čavića, koji je započeo akciju, a završio ju je Domagoj Ninčević. Nažalost po navijače Papuka, pokraj vrata.

Na drugoj strani, dvije minute kasnije, potencijalnu priliku za zgoditak imao je Rok Horaček, nakon greške vratara Kratzla, ali odličnom reakcijom Papukovog obrambenog igrača Stipe Ćavića otklonjena je opasnost.

I onda, u 27. minuti gledatelji su vidjeli prvi pogodak na utakmici. Nakon jednog kornera lopta dolazi do Papukovog kapetana Tomislava Bušljete koji odlaže Radinkoviću, ovaj šutira, a putanju lopte skreće Stipe Ćavić i Mađarićeva momčad ima prednost od 1:0.

MG 0918

Deset minuta kasnije ponovno je probao Radinković, ali ovog puta pogađa blok i nema opasnosti za vratara Tomljanovića.

Dvije minute prije kraja prvog dijela pokušala je virovitička momčad doći do poravnanja, ali Horačekov udarac nakon solo prodora završio je visoko iznad Papukovog gola.

Kada su svi mislili da će glavni sudac Nenad Vargović dosuditi kraj prvih 45 minuta, dogodio se hladan tuš za Vučetinu momčad. Bila je ovo akcija iz školskih udžbenika koju su kreirali Mimić i Čavić, a nakon Mimićevog ubačaja autogol postiže Luka Duvnjak i Orahovčani na predah odlaze s 2:0.

Virovitica kreće furiozno u nastavak utakmice i to im se isplatilo već u 48. minuti. Prvo je probao Krešimir Crvenka, koji pogađa u obrambeni blok, ali lopta se odbija do Denisa Kovača, koji zakucava iza nemoćnog Kratzla i vraća narančasto-crne u život.

MG 1123

Ovaj rezultat na semaforu stajao je do 57. minute, a onda solo prodor Ninčevića po boku, lagana povratna lopta i smirena reakcija Borne Mimića. Papuk vodi 3:1.

Virovitica je pritiskala, pokušavala udarcima iz kuta, ali nije išlo. Ipak, sjajnu je priliku izborio Sinjaković, ali lopta je odsjela na gredi Papukovih vrata. Nakon toga još nekoliko sjajnih prilika nogometaša Virovitice, ali lopta nije htjela u gol.

I onda, pred sam kraj utakmice, situacija koja je gledatelje na Školskom vrtu podigla na noge. Nije to bila krasna akcija ili lijepi pogodak, već ružna scena koja je obilježila završnicu finalne kup utakmice. Nakon jednog prekršaja zaiskrilo je na sredini terena, a sve je završilo fizičkim obračunom nekolicine igrača. Nakon što se situacija smirila, sudac Vargović pokazao je crveni karton Angelu Bernardu Radoviću i Krešimiru Crvenki u redovima Virovitice te Davidu Podboju i Marinu Vratkoviću iz redova Papuka.

[g-gallery gid=”600769″]

 

U samom finišu “točku na i” stavlja Matej Rukavina za konačnih 4:1 Papuka. Bio je ovo tek drugi međusobni susret Virovitice i Papuka u finalima Kupa, nako što je prvi odigran 2003. godine kada je slavila Virovitica identičnim rezultatom 4:1.

Papuk je ovom pobjedom obranio prošlogodišnji naslov prvaka Županijskog nogometnog kupa. Prijelazni pehar, pobjednički pehar i medalje igračima uručili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”600727″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content